Zvonimir Hodak: Ivana nije bila trudna

Zvonimir Hodak: Ivana nije bila trudna

POLICIJA nastavlja opsežnu istragu o ubojstvu Ivane Hodak. Njeni prijatelji i danas pristižu na obavijesne razgovore u policijsku postaju u Heinzlovoj ulici u Zagrebu. Jutarnji list javlja kako su danas u policiji bili jedna od četiri Ivanine najbliže prijateljice, jedna starija gospođa, bivša tenisačica Iva Majoli i njen suprug Stipe Marić. U policiji su se zadržali oko pola sata i nisu htjeli davati komentare.

Ožalošćeni otac ubijene Ivane, Zvonimir Hodak danas je demantirao da je ona u trenutku likvidacije bila trudna, kazavši da mu je to potvrdio šef Zavoda za sudsku medicinu dr. Josip Škavić. Podsjetimo, neki su mediji izvijestili da je nalaz obdukcije pokazao da je u trenutku smrti nosila dijete Ljube Pavasovića Viskovića, što je prva demantirala njena majka, Ljerka Mintas Hodak.

Danas su, dan nakon sprovoda, roditelji ubijene Ivane dali iskaz policiji, koja je iz njihovog doma uzela njeno računalo.

"Ne znam samo koliko će to vrijediti istrazi, jer njezin ubojica je bio čudovište, a ne sofisticiran, vjerojatno je naručitelj bio `sofisticiraniji`", kazao je Večernjem listu Zvonimir Hodak. Rekao je i da će se sa suprugom pokušati na neko vrijeme skloniti iz Zagreba.

"Nisam siguran da će Zagi htjeti razgovarati s policijom"

Policija je dosad ispitala oko 300 osoba, ali zasad nemaju osumnjičenika za brutalno ubojstvo 26-godišnje kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak. Ipak, u policiji svakodnevno ponavljaju kako istraga dobro napreduje te su uvjereni da će ubojica ubrzo biti pronađen.

Podsjetimo, ispitan je i Hrvoje Petrač kojega je prozvao odvjetnik Hodak, kao i njegova tri sina. Međutim, glavni Hodakov klijent, Vladimir Zagorec, još nije dao iskaz policiji.

"Policija ne može sa Zagorcem razgovarati bez mene, pa to može obaviti kada ja budem dostupan, ako Zagi uopće i želi razgovarati s policijom, u što i nisam siguran", kaže odvjetnik Hodak.

Privatno motivirano, a ne mafijaško ubojstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom sudu, 90 posto je vjerojatnosti da se radi o privatno motiviranom, a ne o mafijaškom ubojstvu", rekao je Jutarnjem listu neimenovani visokopozicionirani policijski dužnosnik. Naveo je kako je, prema njegovom mišljenju, "način ubojstva netipičan za podzemlje" te kako "ljudi, koji su označeni kao mogući krivci, zapravo nisu imali dovoljno jak i jasan motiv za ubojstvo". Ipak, i sam je priznao kako drugi policijski čelnici ne dijele njegovo mišljenje, nego i dalje smatraju da je Ivana Hodak žrtva klasične mafijaške likvidacije.

Otkrivanjem mogućih privatnih motiva ubojstva, od srijede se navodno bavi posebni policijski tim, koji poziva njene prijatelje na obavijesne razgovore, kako bi doznali što više detalja iz njenog privatnog života. Uz teorije o mafijaškom i privatno motiviranom ubojstvu, pojavili su se i mogući motivi: razlozi osobne prirode, upozorenje generalu Vladimiru Zagorcu, kojeg Ivanin otac Zvonimir Hodak zastupa, kao i upozorenje samom odvjetniku Hodaku ili nečija osveta njenom dečku, odvjetniku Ljubi Pavasoviću Viskoviću.

Novak: Dnevne konstrukcije

"Pojedinosti koje izlaze u pojedinim tiskovinama i portalima spadaju u dnevne konstrukcije i nemaju utemeljenost. Sve ono što je bitno za istragu nismo spremni objaviti, ni komentirati. Istraga ide ozbiljno i čvrsto vjerujem da ćemo uhvatiti ubojicu, izjavio je o tome za HTV Dubravko Novak, načelnik Ureda ravnatelja policije.

Mesić: Sve snage su upregnute

"Znam da su sve snage upregnute kako bi se ušlo trag naručiteljima i izvršiocu. Nadam se da će policija izvršiti svoj zadatak, pogotovo sada kada smo dobili vrh koji je stručan", kazao je u Splitu predsjednik Stjepan Mesić. 

"Ti sada plešeš s anđelima"

Podsjetimo, Ivana Hodak, je ubijena 6. listopada oko 11 sati, na stubištu zgrade u kojoj je živjela. Obdukcija je pokazala kako je mlada odvjetnička vježbenica pogođena u sljepoočnicu i u vrat te je iskrvarila. Jučer se na zagrebačkom groblju Mirogoj od nje oprostilo nekoliko tisuća ljudi, među kojima su osim članova njene obitelji i prijatelja, bili i brojni političari i javne ličnosti.

Jelena Perčin, dugogodišnja prijateljica ubijene Ivane, održala je dirljivi govor, kojim se oprostila od nje. "Gledaš u nas i sigurno misliš da smo bedaste i glupe, jer ti sada plešeš s anđelima. Volimo te, mila", rekla je Jelena Perčin, te se obratila Ivani citiravši omiljenu joj Carrie Bradshaw iz "Seksa i grada": "You´re absolutely fabulous".

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara