Aleksandar Kostadinov o korupciji na Dori: Bit će tužbi!

Aleksandar Kostadinov o korupciji na Dori: Bit će tužbi!

Da smo u nekom kvalitetnom balkanskom filmu i da se radi o izboru ljepote, pobijedila bi ona (ne)sretnica kojoj bi vlasnik kavane večer ranije platio piće i pokazao joj svoj jeftini apartman u potkrovlju iste te birtije. Nismo, nažalost, uspjeli doznati komu bi trebali dati (na pršut mislimo, zlobnici jedni) za prolaz na Dori, no ionako vjerojatno ne bismo prošli jer nemamo adekvatne fizičke predispozicije (ni novaca da ih nabavimo) jer nije tajna, kažu nam, da je to jedan od važnijih (ako ne i ključnih) elemenata za prolaz.

Optužbe prošlogodišnje sudionice Dore, Kristine Iveković, koja tvrdi da je svojoj vezi 2006. godine platila 3500 eura za ulazak na Doru na noge su digle ovogodišnji žiri na čelu s urednikom zabavnog programa HTV-a Aleksandrom Kostadinovom, koji se danas sa svojim "vijećem glazbenih znalaca" na novinskoj konferenciji u Opatiji pojavio u majici napisa "Cijena na upit". Duhoviti su pokušali biti i ostali članovi žirija, čije su grudi pak krasili sljedeći napisi: "Cijena prava sitnica", "Gradim kuću", "Može u naturi" i "Daj što daš!".

Tko se nasmijao, nasmijao se, a onda su krenule "ozbiljne stvari". Nakon što na novinskoj konferenciji nije želio pretjerano komentirati gore spomenute optužbe kazavši da "ako se netko želi baviti time, neka se bavi", objasnivši kako "to nije njihov problem", Kostadinov se nedugo nakon toga pojavio na generalnoj probi druge polufinalne večeri u opatijskoj Kristalnoj dvorani, objavivši kako će se pravni tim HTV-a pozabaviti optužbama o korupciji, značajno pri tomu najavivši: "Bit će tužbi!".

Nakon što se cijela dvorana "naježila" na ovaj direktorski upad Kostadinova, proba je nastavljena. Nakon jučerašnje polufinalne večeri neki su ostali iznenađeni, neki sretni, neki razočarani. Opet ćemo se pozvati na tako nam drage kuloare, pa napisati kako mnogima nije jasno kako to da Ivana Radovniković ili Ibrica Jusić, koji su, prema mišljenju mnogih, imali prilično kvalitetne pjesme, nisu prošli u finale. Ibrica Jusić na svoj neprolazak samo se nasmijao, a mnogi se pitaju i to što je jednom doajenu hrvatske glazbe bila potrebna jedna "cirkuska predstava" kao što je Dora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dori se svatko snalazi kako zna, a onaj koji u svoju korist uspije ostvariti dobar medijski projekt, ne treba brinuti za dobar plasman. Da je Ibrica Jusić, recimo, prije nastupa na Dori medijima smjestio patku sličnu onoj koju je Huljić novinarima "podvalio" razmijenivši sa Zlatkom Pejakovićem javne optužbe, prijetnje tužbom, pa i psihijatrijske savjete (a sve je bilo dijelom medijske promidžbe, jer Pejaković koncem svega nastupa u duetu s Jelenom Rozgom, i to (simbolično) odjeven u čarobnjaka Gandalfa), možda bi njegove pjevačke kvalitete na taj (žalostan, rekli bismo) način bile prepoznate. Drugima preostaje lobiranje, pa makar i na način da se svim zaposlenicima tvrtke u kojoj radi kandidat na Dori pošalje e-mail s naredbom da glasaju za svog radnog kolegu (a i toga je, kako čujemo, bilo). Neka najbolji pobjedi (u čemu točno, nismo više sigurni).

Foto i tekst: Branka Suvajac

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara