Alka Vuica: Tužim zbog moralne pobjede!

Alka Vuica: Tužim zbog moralne pobjede!

Prošle su godine Globus, Arena i 24sata objavili golišave slike Alke Vuice, koje je 1999. godine napravila njezina prijateljica Lidija Mateja, ali "iz svog gušta", a ne s namjerom da osvanu na domaćim naslovnicama. Iako i dalje ne zna kako su dospjele u medije, Alka se više nego neugodno iznenadila vidjevši da su izišle u javnost, pa joj je psihičko stanje itekako narušeno.

"Ne samo da su objavili fotke, već su ih popratili vrlo uvredljivim tekstom, zbog čega mi je još više stalo istjerati ovu priču do kraja", rekla nam je Alka, koju će na sudu zastupati odvjetnički ured Hodak. Kako su se neki mediji sarkastično raspisali o svoti koju potražuje, Vuica ističe kako su njeni odvjetnici odredili novčanu svotu - 70 tisuća kuna za svaki medij koji joj je "zagorčao život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su sporne fotografije prvo objavili srpski mediji, Alka je svjesna da bi ih, zbog naših zakona i odnosa, bilo vrlo komplicirano tužiti, pa se "koncentrirala" samo na hrvatske medije, jer se prenošenje nedopuštenih fotografija u našem zakonodavstvu tretira jednako kao i njihovo samostalno objavljivanje.

A što Alka očekuje od presude? Za razliku od mnogih, nada se najboljem, ali ne zbog novca, već zbog "moralne pobjede", do koje joj je itekako stalo. "Vjerujem u pravnu državu i mislim da se utemeljeno nadam presudi u moju korist", zaključuje Alka i dodaje kako će autorica fotografija, Lidija Mateja, također tužiti spomenute tiskovine.

D.K.
Foto: B.S./D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara