Ankica Kerum se razljutila i od suda zatražila blokadu bračne imovine

Ankica Kerum se razljutila i od suda zatražila blokadu bračne imovine

Tekst: I.M.L.
Foto: Josko Ponos / CROPIX

NAKON kratkog bijega i odmora, splitski gradonačelnik Željko Kerum vratio se svojim obvezama i primio kanadsku guvernerku Michaëlle Jean. Odmoran i veseo Kerum je ovih dana s Fani Horvat šetao Splitom i ispijao kave, ali veselje mu je vjerojatno pokvarila informacija da je njegova, uskoro bivša, supruga Ankica od suda zatražila blokadu zajedničke imovine, javlja Večernji list.

To je privremena mjera kojom se zabranjuje raspolaganje tom imovinom i sud je obično prihvati na zahtjev jednoga od bračnih partnera. Ukoliko sud prihvati Ankičin zahtjev, Željko ništa neće moći prodati, niti staviti pod hipoteku dok se imovina ne podijeli.

Stopirana daljnja ulaganja

Splitski gradonačelnik, prema imovinskoj kartici predanoj Saboru prije nekoliko mjeseci, ima oko 130 milijuna kuna. Na svoje ime prijavio je šest kuća, dva vrijedna zemljišta, hotel i oko 60 milijuna kuna ušteđevine, dok je tvrtka Joker i istoimeni centar u kojemu i Fani ima dućan, u formalnom vlasništvu supruge Ankice koja još ima 350 tisuća kuna ušteđevine, a obiteljska kuća je zajednička.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo činjenica da prodajni centar Joker glasi na Ankičino ime, stvara problem splitskom gradonačelniku. Naime, za dovršenje hotela Marjan potreban mu je kredit za kojega je banka zatražila hipoteku nad Jokerom. Da bi dobio hipoteku, potreban mu je suprugin potpis, a to teško može očekivati.

Kerum Fani počastio novim nosom?

Možda je Kerumova supruga odluku o zamrzavanju imovine donijela iz straha da Željko u međuvremenu nešto ne proda ili optereti, jer bi prema Obiteljskom zakonu svu bračnu imovinu trebali podijeliti na dva jednaka dijela. Dosta se pisalo i o imovini 24-godišnje Fani Horvat, bivše manekenke i hostese, koja je kroz pet godina postala vlasnica najmanje četiri tvrtke i 11 trgovina.

Pored nekretnina kojima je Kerum navodno darivao svoju ljubavnicu, u medijima se počelo nagađati i o estetskim zahvatima koje je Fani napravila, točnije o operaciji sužavanja nosa. Stručnjaci smatraju da do operacije ipak nije došlo, a jedan detalj iz života slavnih ljubavnika iznijela je i Alka Vuica koja je rekla kako su Fani i Željko bili na zagrebačkom koncertu Halida Bešlića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara