Aquariusov Kontrapunkt slavi osmu obljetnicu

Aquariusov Kontrapunkt slavi osmu obljetnicu

Godine 1999. skupina entuzijasta i ljudi koji su vjerovali da u Zagrebu postoji prostor za klupsku glazbu nesputanu brojem BPM-ova pokrenuli su Kontrapunkt. Tad još najpoznatiji po tandemu Eddy&Dus, Kontrapunkt je, budimo iskreni, uz sve karakteristične "dječje bolesti" odrastao, razvijao se i izrastao u ono što je danas - jedan od trade markova kluba Aquarius, jedan od svjetskih sinonima za broken beats i mjesto koje izvođači s ponosom ističu u svojim biografijama.

Od tada do danas su se u Hrvatskoj izmijenila tri premijera, predsjednički izbori su održani dva puta, od kandidata za sankcije postali smo kandidatom za EU, a Kontrapunkt ne samo da je odrastao, nego se razvijao, organizirao četiri Kontrapunkt festivala i doveo cijelu galeriju respektabilnih glazbenih gostiju, koji su sa svima nama dijelili svoje glazbene filozofije i obogaćivali naše glazbene vidike.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nabrojimo samo neke: u tri navrata Zagreb je posjetio "John Peel elektronske glazbe" i pronalazač acid jazza Gilles Peterson, legendarno ime philadelphijske scene koji je fascinirao jazzy hip hopom u Digable Planets i sada samostalno kao King Britt, jazz punk atrakcija Soil & "Pimp" Sessions iz Tokya, legenda detroitske scene Carl Craig, pa Phil Asher, Patrick Forge, 4Hero, IG Culture i mnogi drugi.
 
Danas Kontrapunkt čine Eddy Meets Yannah (Eddy Ramich & Jana Valdevit ), Zak i Alen S., koji će se potruditi da svim posjetiteljima Aquariusa 24. ožujka ostane u dobrom sjećanju i u velikom stilu najavi novu eru ovog popularnog glazbenog programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara