Australke gole prosvjedovale protiv rata u Iraku

Australke gole prosvjedovale protiv rata u Iraku
VIŠE stotina Australki skinulo se do gola u subotu u ljetovalištu Bayron Bay, u Novom Južnom Walesu u znak prosvjeda protiv slanja australskih vojnika u Perzijski zaljev u mogući rat protiv Iraka.

Više od 750 žena okupilo se na prosvjednom skupu na brežuljku iznad Byron Baya, kako bi ležeći na travi svojim tijelima formirale srce oko riječi ´Ne ratu´, što je trebalo biti snimljeno iz zraka.

Organizatori su izjavili da će fotografije prosvjeda snimljene iz zraka biti poslane svjetskim medijima pridružujući se arhivi sličnih fotografija koje se šire kao dio svjetskog antiratnog pokreta.

U prosvjedu su sudjelovale žene od 20 do 60 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Australija je poslala snage i odobrila sudjelovanje vojnog zrakoplovstva, zajedno s američkim i britanskim snagama u Zaljevu, u pripremama za mogući rat protiv Iraka, no tek se treba javno obvezati na pridruživanje vojnoj akciji protiv Iraka, dade li UN zeleno svjetlo ili je povedu Sjedinjene Države.

Australski prosvjed uslijedio je nakon sličnog prosvjeda u

New Yorku kada su nage žene formirale riječi ´Ne Bushu´ prosvjedujući protiv stajališta američkog predsjednika u pogledu Iraka.

Manji antiratni prosvjedi održani su u subotu i u drugim mjestima Novog Južnog Walesa i susjednom Queenslandu. Australski premijer Howard kreće pak u subotu na sedmodnevnu turneju tijekom koje će ase sastati s Bushom, te s čelnicima UN-a, Britanije i Indonezije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara