Berlusconi pompozno ugostio Blaira na njegovu sardinijskom izletu

Berlusconi pompozno ugostio Blaira na njegovu sardinijskom izletu
BRITANSKI premijer Tony Blair vjerojatno se nadao mirnom, diskretnom posjetu svom talijanskom kolegi Silviju Berlusconiju u njegovoj vili na obali Sardinije, ali je završio u šetnji ulicama ljetovališta prepunog turista, na samom vrhuncu sezone, u pratnji domaćina.

Sve talijanske novine objavile su u utorak fotografije pocrnjelog i veselog premijera kako, odjeven u bijelo i s bandanom na glavi, šeće s britanskim kolegom pokazujući mu mjesto.

Njihova je zajednička večera, popraćena napolitanskim kanconama, završila vatrometom u bojama talijanske i britanske zastave i ispisivanjem "VV Tony", što bi trebalo značiti "Viva Tony ("živio Tony").
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blairov posjet Berlusconijevoj luksuznoj vili na Sardiniji oštro su kritizirale londonske novine u čijim se uvodnicima britanski čelnik optužuje da traži besplatni odmor te se dovodi u pitanje njegovo prijateljstvo s vatrenim Talijanom.

Dvodnevno Blairovo druženje s Berlusconijem, koji je najbogatiji čovjek u Italiji, došlo je u vrijeme pojačanih mjera sigurnosti širom Italije zbog prijetnji muslimanskih militanata.

Berlusconi je nazvao Blairov dolazak u ponedjeljak na Sardiniju kao "posjet prijatelja prijatelju". Blairovi inače provode ljetovanje na jednom privatnom imanju u Toscani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara