Bore smijeha nisu neizbrisive

Bore smijeha nisu neizbrisive

SVE BORE nemaju isti izvor - neke su posljedica morfoloških promjena koje nastaju s vremenom, druge pak uzrokuje izlaganje suncu, hormonske promjene i stalni pokreti lica. Potonje se nazivaju mimičke, a, kako tvrde stručnjaci, neke od njih nisu nepovratno ucrtane u kožu.

Do 30. godine koža je još čvrsta, a nakon toga se pojavljuju prve bore na predjelima na kojima su česti pokreti lica oko očiju, oko usnica, na čelu između obrva, kao posljedica smijeha, izraza straha, veselja, zabrinutosti itd.

Fibroblasti, stanice koje su osnovni elementi dermisa, prekomjerno su stimulirani na mjestima gdje su prisutne sile napinjanja, a koža s godinama gubi sposobnost da se nakon kontrakcija opusti i vrati u prvotno stanje te se na predjelima gdje se koža uslijed izražajnih pokreta najčešće grči i opušta ucrtavaju bore.

Posebno je osjetljivo područje oko očiju zbog čega je koža na tom području najizloženija mehaničkom starenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vichy stručnjaci predstavljaju inovativno rješenje u borbi protiv mehaničkog starenja, odnosno nastanka mimičkih bora - Myokine, korektivna njega protiv bora i Myokine Yeux, korektivna njega protiv bora na predjelu oko očiju.

Myokine kreme sadrže patentirani aktivni kompleks Adenoxinetm koji se sastoji od adenozina i magnezija koji djeluju komplementarno na osnovi dvaju različitih mehanizama kako bi smanjili učinak kalcijevih iona u fibroblastima, a time i njihovo grčenje.

Obje njege, kreme klinički su ispitane u usporedbi s placebom pod dermatološkim nadzorom. Rezultati su pokazali smanjenje bora vanjskog kuta oka za 17 posto i okomitih bora između obrva za 15 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara