Ciganović: Grubnić i Banović svoje knjige ziher nisu napisali sami!

Ciganović: Grubnić i Banović svoje knjige ziher nisu napisali sami!

Tekst: Vanda Voloder
Foto: Goran Perešin/Index

MEĐU mnogim uglednicima koji su sinoć pohodili Velesajam našao se i Neven Ciganović koji modu voli, i ne propušta druženje s njom. Kao i mnogima, Ciganoviću se sinoć nije svidjela kolekcija Ani Ani; drži je dosadnom, a i kako su se modeli dva puta pistom prošetali u istim outfitima, spominje mogućnost da cijelu priču nije uopće shvatio. "Ako je to bio neki performans, ja ga nisam shvatio", kaže nam Ciganović, koji hvali Tihomira Krznarića i Elfse, za koje kaže da se točno vidi koliko je vremena utrošeno u kolekciju, i detalje koji je prate. "Elfsi su standardno dobri, i iskreno, sinoć sam na Velesajam došao zbog njih".

Kako je bilo na prvoj večeri Cro A Portera pogledajte ovdje!

A kad smo kod iskrenosti, ima stvari koje Nevenu u hrvatskom modnom svijetu baš i nisu jasne. "Ne razumijem zašto kod nas neki dizajneri dolaze na konkurentske revije, bilo ih je jučer u prvim redovima. Vani nikada nećete vidjeti Toma Forda kako iz prvih redova promatra Armanija, recimo", kaže.

Maja Lena kao Miley Cyrus i Lindsay Lohan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S Nevenom smo se dotakli i nekih tema koje za Cro A Porter nisu posredno vezane, ali svakako upadaju u modno-tračerski fah, a tiču se zvijezde koja je svoje moći tek otkrila, Maje Lene Lopatny, koju Ciganović smatra pravom hrvatskom "it girl". "Na Maji Leni se vidi da je kći glumice, djeluje starije i nekako je teatralna. Sviđa mi se, i smatram je pravom it djevojkom, poput Lindsay Lohan, ili Miley Cyrus, koje su vrsni primjerci u Americi. Ona je po svojem habitusu već predodređena da bude zvijezda, i dobro to iskorištava, čini mi se", kaže nam Neven.

A iako ga više ne gledamo u nedjeljnom Exkluzivu gdje kuha Čušpajz, Ciganović posla ima ko' u priči. I dalje javno komentira društvenu i modnu scenu, a s televizijskim minutama privremeno se oprostio - i to ne svojom voljom. "Zašto me nema na RTL-u morate njih pitati. Otkazali su mi suradnju uz objašnjenje da nemaju novaca, i to je to", kaže.

Tko se kiti tuđim perjem?

Unatoč iskustvu koje je sakupio u dosadašnjim kolumnama Ciganović nam otkriva da ambicija prikloniti se sveopćem trendu i napisati vlastiti literarni uradak - nema! Zašto? "Talentiran sam za kratke komentare, kolumne, ne za knjige. Smatram da pisac svojom knjigom mora nešto reći, a ja nemam što za reći pa ne planiram objavu opsežnijeg djela", kaže nam Ciganović. A vjeruje li da su Nives Celzijus, Marko Grubnić i Boris Banović sami napisali svoje uratke s trafika cijene nešto manje od pedeset kuna? "Za Nives vjerujem da ju je napisala, za Banovića i Grubnića sam siguran da nisu. Štoviše, znam i tko jest", zaključuje Ciganović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara