Čudan ukus publike: Naporni Meštar prošao, duhoviti Pervan ispao

Čudan ukus publike: Naporni Meštar prošao, duhoviti Pervan ispao

Tekst: P.R.
Foto: HRT

ŽELJKO PERVAN i Maja Blagdan prvi su napustili show Zvijezde pjevaju.

"Ne znam, nešto nije u redu", rekao je Pervan, a Maja je dodala kako je imala lijepa očekivanja, ali da nije previše tužna ispadanjem. Unatoč najlošijim ocjenama žirija, publici su se očito jako svidjeli Žanamari i Meštar koji su, unatoč predviđanjima, ipak ostali u emisiji. Za razliku od prošlotjedne emisije u kojoj su trijumfirali Boris Mirković i Ivana Husar, večeras su strogi žiri najviše dojmili Jacques Houdek i Ana Vilenica.
 
"Ovoga puta sam se tresla više od Borisa"


Natjecanje su otvorili Boris Mirković i Ivana Husar, par koji je odmah u prvom nastupu osvojio titulu favorita. "Bilo mi je super, ali sam bio sretan što je brzo završilo i što je profesorica rekla da sam bio dobar", skromno je rekao Boris.

U večerašnjoj je emisiji Husa zamijenio glazbeni producent Nikša Bratoš. Barbara je objasnila kako mu nisu naudili obožavatelji Davora Meštrovića, nego je spriječen drugim poslom.  

"Nisam optimističan u vezi glumaca i njihova upuštanja u pjevanje, ali vi niste loši", rekao je Nikša Bratoš. Kseniju Erker Boris je iznenadio svojim plesom, a Ivana Husar priznala je kako se ona ovoga puta tresla više od Borisa.

"Zvučao si kao soul crnac"

Mare Milin rođendan je pjevajući proslavila rođendan, a da neće tako skoro napustiti show dokazuje dosadašnje iskustvo njezina partnera Đanija Stipaničeva čije partnerice u pravilu nikada među prvima ne napuste natjecanje. On je pak ponosan na svoju partnericu i kaže kako izvrsno napreduje, a s njim se složio i žiri.

"Suvereno si i opušteno s puno stila i emocije odradila nastup, a Đani ti je bio vrlo jaka podrška i logistika", rekla je Ksenija i dodala kako joj je drago što si je fotografkinja za rođendan poklonila sjajan nastup. "Đani je na trenutke zvučao kao soul crnac, energičan i emotivan u isto vrijeme", nahvalila je Vanna Đanija, a žiri ih je nagradio sa četiri sedmice.

"Inače smo na probama od četvrtka, ali idući tjedan ćemo početi u srijedu"

Ines Bojanić i Giuliano večeras su pjevali "Is You Is Or Is You Ain't My Baby", praćenu simpatičnom koreografijom. Kažu kako se nadaju da će i u ovoj emisiji uživati jednako kao i u prošloj za koju je Ines priznala da je bila praćena laganom tremom. Giuliano je samouvjereno dodao kako misli da su bili jako dobri, ali da će idući tjedan vježbati od srijede, a ne tek od četvrtka kao do sada."Ovaj put je nadmašila samu sebe, jako sam zadovoljan i sretan", pohvalio je svoju partnericu Giuliano. Rajko Dujmić smatra kako su oboje vrlo hrabro otpjevali ovu tešku skladbu. "Bilo bi mi draže da je mlada dama još malo potegnula, ali treba imati one stvari za potegnut ovu pjesmu", zaključio je Rajko.

"Ovo je već druga emisija za redom u kojoj Ines ima teži posao. Vrlo hrabro s vaše strane, ovaj put je bilo malo lošije od prve emisije, ali je cijela izvedba ipak bila odlična", pohvalio je Ines strogi Nikša Bratoš.

 "Viktore, sva sam se zbunila kad sam vas vidjela u odjelu"

Viktor Drago je svoj prošlotjedni nastup opisao kao jedno od najstrašnijih iskustava u životu. Ovoga puta se uz mentoricu Natali Dizdar ipak malo opustio. Večeras su pjevali "I heard it through the grapevine", pjesmu za koju žiri smatra kako je tonalitetom ipak bila prilagođena Viktorovoj partnerici. S time se složio i Nikša, ali je i pohvalio Viktorovu izvedbu za koju misli kako je bila uvjerljivija od prošlotjedne.

"Zbunila sam se sad kad sam ga vidjela u odjelu", pohvalila je Ksenija Viktorov izgled. "Pjesma je odlična, ali niste našli moment u kojemu ste bili ravnopravni", dodala je."To je kao da ja sad nosim modnu reviju, pa ne može biti dobro odmah", pokušao je Viktora nakon negativnih kritika oraspoložiti Duško Čurlić.

"To ti je kao da voziš, malo gas, malo kuplung"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpatična glumica Ana Vilenica prošlotjedni je nastup okarakterizirala kao strašan. Danas joj je već bilo lakše, a u tome joj je pomogao njezin partner Jacques Houdek koji joj je objašnjavao kako je pjevanje isto kao i vožnja automobila. "To ti je kao kad voziš auto, malo gasa, pa malo kuplung. Ma bit će to dobro", ohrabrivao je partnericu Jacques.

Žiri je bio ugodno iznenađen njihovom verzijom klasika "My Baby Just Cares For Me". "Jako sam iznenađena. Svi znamo ovu pjesmu, ali ovu verziju nismo još čuli. Bila je među najtežima i mogla je Anu navesti na krive puteve i intonacije, ali nije", hvalila je Vanna glumicu.

"Ja sam ugodno iznenađena, Jacques je standardno perfektan, a Anin je nastup neusporediv s onim od prošle subote. Bilo je izvrsno, sigurno, dobro, a pošto smo vas malo uskratili u prošloj
emisiji, zaslužili ste da vas večeras nagradimo", rekla je Ksenija.

Voditelji su nahvalili i koreografiju za koju se ispostavilo da je bila Anina ideja. "To je sve njezina ideja, ja više volim one stoljetni hrast ili čvrst kao stijenja koreografije", rekao je Jacques.

"Ti si multipraktik u šoubiznisu. Možda malo bliži kuhinji, ali svejedno multipraktik"

Jedan od najsimpatičnijih natjecatelja Željko Pervan objasnio je kako mu se pjesma koju izvode večeras posebno sviđa jer govori o ljubavi koju čovjek nađe na brdu. Misli da je to simpatično jer se ljubav obično nalazi u dolinama. Njegov humor nije naišao na odobravanje žirija koji su bili neskloni njegovoj glazbenoj interpretaciji.

"Ako ocjenjujemo humorističnu točku ili karikiranje pjevanja i zezanje, onda je ocjena izvrsna. Za ovo drugo ćemo malo razmisliti", strogi su bili Ana i Rajko. Nikša ga je ipak pohvalio rekavši mu kako je on pravi Multipraktik kad je u pitanju šoubiznis.

"Postigli ste izvrstan glazbeni dijalog"

Žiri je hvalio i Tamaru Loos i Marka Tolju. "Marko ima eleganciju i lakoću pjevanja, a Tamara me iznenadila. Sigurno privatno to ne sluša, a pjesma je izuzetno zahtjevna za nekoga tko nije profesionalni pjevač. Dijalog među vama bio je izvrstan", nahvalila je Tamaru Ksenija.

"Odličan odabir pjesme Meštre, kratko pjevanje i duge pauze"

Kao i u prošloj emisiji, žiri je najkritičniji bio u vezi pjevačkih sposobnosti televizijskog voditelja Davora Meštrovića. Jedino je Barbara Kolar pohvalila Meštra rekavši kako je u prošloj emisiji "bendu netko zamijenio note i oni nisu svirali što je on pjevao".

Rajko Dujmić, koji je u prošloj emisiji Meštrov nastup komentirao riječima "Isplivali ste" niti ovoga mu puta nije bio naklonjeniji. "Purple rain je antologijska pjesma, interpretacija Princea je gotovo nemoguća, a vi ste baš odabrali ovu pjesmu", čudila se Vanna dok je Ksenija priznala da se niti ona ne bi usudila otpjevati tu pjesmu.

"Sretna sam Meštre što si krenuo u točnom tonalitetu. Ipak, ni ja se kao profesionalni pjevač nikada ne bi usudila to otpjevati", rekla je Ksenija.

"U odnosu na prvu emisiju vi ste pokazali najveći napredak. Doduše, vi ste imali i prostora za najveći napredak", komentirao je izvedbu Nikša Bratoš. "Mislim da je izbor pjesme mudar, vrlo kratko pjevanje i duge pauze", dodao je Nikša.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara