Cvjetni vijenac u obliku cigarete za štićenicu doma

OSOBLJE britanskog staračkog doma odalo je počast štićenici njihova doma koja je umrla u 105. godini, odlučivši kremirati njezino tijelo zajedno s kutijom cigareta, a na njezin su lijes položili cvjetni vijenac u obliku cigarete.

Marie Ellis, štićenica staračkog doma Eaton Lodge u Kentu umrla je prirodnom smrću, no kada je riječ o njezinu životu, osim njezine poodmakle životne dobi, zanimljivo je da je počela pušiti s 15 godina, a od tada je dnevno "uništavala" 15 do 30 omiljenih joj cigareta Benson and Hedges.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zapamtit ćemo je po tomu što je bila strastvena pušačica. Prvo što nas je ujutro pitala bilo je mogu li pripaliti jednu", rekla je direktorica doma Maria Kallis koja je zajedno s kolegama u spomen na omiljenu štićenicu doma naručila veliki vijenac od bijelih i žutih krizantema u obliku cigarete.

Marie Ellis, bivša daktilografkinja osim po lošoj navici pušenja, među ostalim štićenicima doma bila je poznata i po lošim prehrambenim navikama, često tražeći da joj se juha zešećeri, a kavu je uvijek pila s tri žličice šećera.

Zbor je na Ellisinu pogrebu pjevao "Smoke Gets in Your Eyes", a u vrtu staračkog doma uprava će u znak sjećanja na Marie podići skulpturu u obliku pepeljare u koju će smjestiti urnu s njezinim pepelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara