Dianina zaklada u financijskoj krizi

Dianina zaklada u financijskoj krizi
ZAKLADA koja nosi ime princeze Diane morala je obustaviti svaku pomoć karitativnim udrugama zbog visokih troškova sudskog postupka koji je protiv nje pokrenula američka tvrtka za prodaju suvenira s likom velške princeze, priopćio je u petak službeni predstavnik.

Zaklada koja je utemeljena nedugo nakon princezine smrti, koncem kolovoza 1997., financira oko 120 dobrotvornih udruga, među kojima i udruge za borbu protiv AIDS-a i projekte za razminiranje.

Glavni direktor zaklade Andrew Purkis obećao je u petak da će "istražiti sve moguće načine kako bi pronašao izlaz iz slijepe ulice".

"Želimo da zaklada još odlučnije nastavi s radom, da se riješimo suda i da se što prije vratimo uobičajenim poslovima", kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Treba nam oko deset milijuna funti (14 milijuna eura) kako bismo mogli financirati sadašnje obveze", dodao je on.

Financijske su teškoće, obrazložio je, posljedica sudbenog progona zaklade koji je u studenom pokrenula američka tvrtka Franklin Mint, koja na tržištu prodaje predmete s likom pokojne princeze.

U lipnju 2000. Franklin Mint se i sam našao na sudu, jer ga je zaklada tužila zbog proizvodnje predmeta s Dianinim likom. Američko je pravosuđe odbilo tužbu, a Franklin Mint je lani uzvratio protunapadom tuživši zakladu za povredu njezina lika.

"Mislim da treba uprijeti prstom u veliku američku tvrtku koja je već dobila zadovoljštinu na sudu, koja je namirila svoj dug i podiže sasvim beskorisne i zlonamjerne tužbe protiv karitativne organizacije koja pomaže najpotrebnijima u svijetu", rekao je Andrew Purkis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara