Dino Merlin nakon 20 godina u Splitu: Osjećam se kao izbornik brazilske reprezentacije

Dino Merlin nakon 20 godina u Splitu: Osjećam se kao izbornik brazilske reprezentacije

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

DINO MERLIN nakon dvadeset godina ponovno nastupa u Splitu, 18. ožujka u Spaladium Areni. "Ovo je posebno mjesto u mom portfoliu. Prvi put sam nastupio u Splitu, '85. godine. Bio je to jedan mali klub, spazio sam jednog mladića u prvom redu. Bio je dosta proaktivan. Nakon 25 godina sam ga konačno upoznao. Rekao mi je: 'Ja sam Goran Karan, ja sam bio u prvom redu na tvom koncertu'", otkrio je Dino Merlin.

Dinu oteli i odveli kod Bare i Ane Sasso

I za posljednje gostovanje u gradu pod Marjanom veže ga zanimljiva "storija". "Te '89. godine u Splitu sam otet! Došla su četiri tipa u crnoj limuzini, dizajnirani po uzoru na Kuma. Odveli su me u jednu vilu. Tamo su bili ljepotica i markantan tip. Ana Sasso i Bare. Bio je ljut jer sam svirao na Gripama, a ne kod njega u klubu Hollywood. Ipak, after party je on organizirao", prisjetio se Dino Merlin. Novog splitskog gradonačelnika, dokazanog ljubitelja lakih nota, još nije upoznao pa tako nije imao prilike ni napraviti đir u njegovom Ferrariju.

"Jednom sam sjeo u Ferrari i nije me impresionirao. Preblizu su kočnica i gas. Svi fanovi su dobrodošli. Ja sam legalist i demokrat, poštujem volju većine. Splićani su izabrali svog gradonačelnika pa sad neka zajedno lome valove", našalio se dobro raspoloženi Dino Merlin, koji će u Splitu nastupiti s deseteročlanim sastavom te gostima: Ivanom Banfić i Edom Zankijem s kojim je imao duet Verletzt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo straha, dosta respekta i adrenalina

"Ovo mi je iznimno važan koncert, Split je metropola, na mali broj kvadrata imate stvarno velik broj individualaca. Imam pozitivnu tremu, veliki respekt. To je normalno kad se stane na pozornicu u gradu Dine Dvornika, Gibonnija, Olivera i Huljića. Ima i malo straha, sve vas to čini čovjekom, a i adrenalina, želje da se pokažete u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe", kaže Dino Merlin. 

Pjesme se prearanžirane, napravio se poseban izbor. "Imam slatke muke. Kao izbornik brazilske reprezentacije. Toliko je dobrih pjesama, ali neke će morati otpasti", otkrio je Dino Merlin.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 100 do 120 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara