Dodijeljene filmske nagrade Udruge homoseksualaca

Dodijeljene filmske nagrade Udruge homoseksualaca
NAGRADE Udruge homoseksualaca protiv klevetanja u medijima, koje se dodjeljuju 14. put, osvojile su humoristična serija "Will i Grace" i dramska serija "Dva metra ispod zemlje", piše najnoviji Hollywood Reporter.

To je peta godina zaredom da "Will i Grace" osvajaju nagradu u kategoriji humorističnih serija, a druga u nizu za seriju "Dva metra ispod zemlje".

U kategoriji igranih filmova, film "Sati" proglašen je najboljim te je tako nadmašio filmove "Daleko od raja", "Frida", "The Rules of Attraction" i "Šminkerica sa sela."

Nagrade se dodjeljuju onim ostvarenjima koja daju poštenu i točnu sliku lezbijki, biseksualaca, homoseksualaca i transseksualaca i tema iz njihovih života.

Osim u Los Angelesu, nagrade se dodjeljuju u San Franciscu, New Yorku i Washingtonu. Dodjela u Los Angelesu održala se u subotu u holivudskom kinu Kodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Christina Aguilera dobila je posebno priznanje zato što je u spot za pjesmu "Beautiful" uvrstila homoseksualne i transseksualne likove. Vrhunac večeri bila je njezina "a cappella" izvedba te pjesme.

Dennis Haysbert, koji je u filmu Todda Haynesa "Daleko od raja" glumio vrtlara, uručio je tom redatelju nagradu "Stephen F. Kolzak" za doprinos razvitku kulturnog dijaloga o homoseksualcima.

Haynes je režirao još dva filma koji se bave homoseksualnim životima - "Poison" (1991.) i "Velvet Goldmine" (1998.).

Ta nagrada se dodjeluje osobi iz svijeta zabave koja otvoreno priznaje svoje homoseksualne sklonosti i tako pridonosi borbi protiv homofobije.

Sean Hayes uručio je svojem kolegi iz serije "Will and Grace" Ericu McCormacku nagradu "Vanguard" za javni angažman i podupiranje homoseksualne zajednice. Taj je glumac jedan od njihovih najviđenijih suradnika - podupire homoseksualne akcije i nekoliko humanitarnih akcija za borbu protiv AIDS-a.

Za TV film nagradu je dobio "The Laramie Project", za istaknutu epizodu TV serija "Resurrection Bulevar", a za kazalište skupina Latino Theater za predstavu "Dementia" u Los Angelesu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara