Edo Maajka: Zamislite kakva bi sramota za zemlju bila da je Bandić postao predsjednik

Edo Maajka: Zamislite kakva bi sramota za zemlju bila da je Bandić postao predsjednik

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

EDO MAAJKA, bosanski reper koji od prošle godine ima i hrvatsko državljanstvo, u intervjuu za Deutsche Welle progovorio je o krizi, teškom djetinjstvu, ratu i politici.

"Kod nas muzičara uvijek je kriza. Nekad se ima, nekad se nema, al' uglavnom se nema. Ljudi se iznenade kad im kažeš da nemaš stan, da si podstanar. Nemaju osjećaj da je hip hop glazba koju ne sluša tolika masa od koje možeš zaraditi nešto. Moja se glazba, što zbog nekih psovki, što zbog hip hopa, ne vrti toliko na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju, a oni isplaćuju najveće tantijeme. U biti, ne zarađujem skoro ništa od toga, zarađujem samo od svirki, a i na svirkama ne možeš postići cijenu od četiri, pet tisuća eura. Al' ne kukam, prije sam više kukao i onda kad sam imao. Zahvalan sam što još ima svirki. Kako je drugima, meni je super", rekao je Edo Maajka.

"Dodik je čisti kriminalac"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o ratu i njegovim posljedicama Edo Maajka je kazao kako vjeruje da će BiH ostati cjelovita država, kako u Haag "treba odvući i kazniti barem glavne krivce", poput Karadžića i Mladića. "Dodik je trenutno najveći problem u Bosni i Hercegovini. Aj što on unazađuje Bošnjake i Hrvate, ali unazađuje i Srbe, uništava ih svojom politikom", kazao je Edo Maajka i dodao: "Što se tiče Dodika, taj čovjek više nije političar. To je čisti kriminalac. Ne može meni vođa biti čovjek koji krade. I da sam Srbin sigurno bih isto razmišljao".

Edo Maajka se osvrnuo i na hrvatsku političku scenu: "Ne pratim politiku u zadnje vrijeme. Nisam nešto pratio, ali mi je drago što je Mesića naslijedio Josipović. Ipak treba imati bar jednu osobu koja zna pričati s ljudima vani. Zamisli da je došao Bandić - koje bi sramote bile i neugodnosti za zemlju".

"Da sam bio prisutan na sceni kad se rušio HDZ, kad je stanje nacije bilo takvo da se nešto može mijenjati, onda bih pjevao"

Na pitanje pjeva li u političkim kampanjama, Edo Maajka je odgovorio: "Svake godine zove me par stranaka za kampanju. Kod nas ljevičari preko noći postanu desničari. Da sam bio prisutan na sceni kad se rušio HDZ, kad je stanje nacije bilo takvo da se nešto može mijenjati, onda bih pjevao. Ako opet do toga dođe, ja sam tu. Ako dođe do toga i Bosni i Hercegovini, tu sam. Naš je problem jer ne možeš reći da su ljevičari uvijek bolji od desničara. Kradu svi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara