Elton John ponovno prodaje svoje umjetnine na dražbi

Elton John ponovno prodaje svoje umjetnine na dražbi
OVISNIK o kupovanju, popzvijezda Elton John ove će godine na dražbi ponuditi kolekciju umjetnina iz svojeg londonskog doma, prikupljenih tijekom zadnjih 11 godina, koji bi mogli postići cijenu od gotovo milijun funti.

Bit će to drugi put da John čisti svoje police kako bi napravio mjesta za nove umjetnine.

Prva dražba, održana 1988., trajala je tri dana, a na njoj je bilo ponuđeno gotovo 2000 suvenira, nakita i umjetnina iz njegova doma u Windsoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I ne radi se samo o starudijama! Sa zaradom koja se broji u milijunima, taj ekscentrični pjevač može si priuštiti iznimno vrijedne slike, namještaj i skulpture.

Na prodaji više od 400 predmeta iz njegova doma u londonskom predgrađu Holland Park naći će između ostaloga Biedermeier komoda, stol i stolci iz 19. stoljeća, slike Edwarda Bowera i Williama Larkina, talijanska bronca i venecijansko staklo.

Objašnjavajući prodaju, John je rekao da bi želio u jednoj od svojih kuća "imati kolekciju suvremene umjetnosti i budući da je kuća u Windsoru vrlo tradicionalnog stila, alternativa je bila preurediti dom u Holland Parku."

Aukcijska kuća Sothebys, koja organizira prodaju 30. rujna, najavila je da bi od kolekcije skupljane tijekom 11 godina trebala prikupiti više od 800.000 funti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara