Fear Factor, show bez spletki i klanova

Fear Factor, show bez spletki i klanova

PO 18 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske sudjelovat će u hrvatskoj verziji showa koji na najveću kušnju stavlja njihovu fizičku i psihičku izdržljivost, a snima se na atraktivnim lokacijama u Argentini.

Licencni program kuće Endemol, koja producira Big Brother, razlikuje se od sličnih "realityja" po tome što u njemu ima mjesta tek za šest natjecatelja; po tri žene i muškarca, od kojih samo jedan, koji izdrži do kraja, pobjeđuje.

6 izabranih će se natjecati na setu u okolici Buenos Airesa, opremljenom modernim helikopterima, avionima, terenskim vozilima. Svi sudionici će za vrijeme natjecanja uz mikrofon nositi i malu kameru, kako bi gledatelji iz prve ruke pratili akciju.

"Hrvatska verzija će se orijentirati na kaskaderske zadatke, pri čemu će navedena prijevozna sredstva biti u punom pogonu na egzotičnim južnoameričkim lokacijama, a naši natjecatelji će se njima koristiti i pomoću njih pokušavati ispuniti zadatke." - izjavio je za Index Kristijan Gržetić, glasnogovornik RTL Televizije.

Zamolio nas je da naglasimo kako su se u hrvatskoj verziji odlučili za zadatke koji zahtjevaju kaskaderske vještine nauštrb onih koji testiraju gadljivost natjecatelja. Time su se natpisi pojedinih medija o zadacima sa crvima, jeguljama i ostalim ljupkim bićima pokazali netočni, jer u RTL-u procjenjuju da su odabrani zadaci puno zahtjevniji za natjecatelje i atraktivniji za gledatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emitirat će se 6 epizoda jednom tjedno, na kraju kojih će se šest pobjednika plasirati u sedmu, finalnu emisiju. Nakon toga slijedi, osma, specijalna emisija, sadržaj koje nam nisu htjeli otkriti. Vidljivo je da ovakav format i kratko trajanje showa ističe dinamičnost, a ne dugotrajno emitiranje, koje kod gledatelja može izazvati monotoniju i zasićenost.

Početak emitiranja je također obavijen tajnošću, kao i nagrada koju pobjednik osvaja, ali nam je Gržetić poručio da ovaj "game show počinje jako brzo".

Emisija je najveću gledanost postigla na američkoj TV mreži NBC, a razlikuje se od drugih razvikanih reality programa, jer u njoj nema mjesta za klanove, spletke, ulizivanja i nominacije, samo krv, suze, znoj... i poneki crv.

Drugim riječima, natjecanje za Sašu i Vazmenka, nikako za Lanu i Kristinu.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara