Film Mela Gibsona o Isusu mora promijeniti ime

Film Mela Gibsona o Isusu mora promijeniti ime
FILM Mela Gibsona o posljednjih 12 sati u životu Isusa, prvotno naslovljen "The Passion", u kinima će najvjerojatnije igrati pod imenom "The Passion of Christ", piše ovih dana na stranici E!Onlinea.

Film će morati promijeniti planirani naslov jer filmska kuća "Miramax" radi na ljubavnom filmu o Napoleonu, koji se temelji na romanu "The Passion" iz 1987. Navodno bi u tom filmu trebale glumiti Gwyneth Paltrow i Juliette Binoche.

Taj je projekt ipak još u fazi planova, dok je Gibsonovo redateljsko i producentsko djelo već sinkronizirano.

I prije nego je prikazan, film vrijedan 25 milijuna dolara proglašen je kontroverznim. Na temelju test projekcija hvalili su ga skoro svi, od evangelističke crkve do filmskog lobista Jacka Valentija, koji je scenu Isusova raspeća nazvao iznimnom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film su kritizirale neke židovske skupine, jer su Židovi navodno prikazani kao "neprijatelji Boga i izvor zla".

Gibson je više puta opovrgnuo da je film uperen protiv Židova ističući da mu je namjera bila ljude nadahnuti, a ne vrijeđati.

Ipak i ti napadi su mu pomogli. Harry Knowles s websitea AintltCoolNews.com izjavio je za "Hollywood Reporter" da je neslužbeni foršpan za film morao maknuti sa svoje stranice već nakon jednog dana jer ga je čak 350 tisuća ljudi pokušalo skinuti.

Film, u kojem glavnu ulogu tumači Jim Caviezel, mogao bi se u američkim kinima pojaviti idućeg proljeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara