Gabourey Sidibe ostala bez Oscara pa se lista najdebljih dobitnika nije promijenila

Gabourey Sidibe ostala bez Oscara pa se lista najdebljih dobitnika nije promijenila

Tekst: I.M.
Foto: AFP

DA JE kojim slučajem glumica Gabourey Sidibe za svoju ulogu u filmu "Precious: Based on the Novel `Push` by Sapphire" sinoć osvojila Oscara za najbolju glumicu, ta bi 27-godišnjakinja dospjela na neslavnu listu 10 najdebljih oskarovaca svih vremena, koju su objavili američki tabloidi.

Zbog svoje je ekstremne debljine Gabourey često predmet ismijavanja pa se tako ovih dana mnogi s podsmjehom osvrću na izjavu njene stilistice Linde Medvene koja je kazala kako se "dizajneri međusobno tuku za to tko će odjenuti Gabourey za dodjelu Oscara". Crvenim je tepihom ta glumica nominirana za Oscara prošetala u haljini koju potpisuje Marchesa.

1. Orson Welles

Neslavnu listu 10 najdebljih oskarovaca svih vremena predvodi Orson Welles koji je 1942. godine osvojio Oscara za najbolji originalni scenarij za film "Građanin Kane".

2. Marlon Brando

Marlon Brando je 1955. godine osvojio svog prvog Oscara za film "On the Water Front". U to je vrijeme bio jedan od najzgodnijih muškaraca u Hollywoodu. No, godine su učinile svoje. Oscar za najboljeg glumca kojeg je za ulogu u "Kumu" osvojio 1972. godine svrstao ga je na ovu neslavnu listu.

3. Peter Jackson

Treće mjesto je pripalo Peteru Jacksonu koji je 2004. godine nagrađen Oscarom za najboljeg redatelja. Te je godine zlatni kipić dobio zahvaljujući filmu "Gospodar prstenova: Povratak kralja".

4. Francis Ford Coppola

Redatelj Francis Ford Coppola u svojoj kolekciji ima čak pet zlatnih kipića, od čega je čak četiri dobio za "Kuma". 1975. godine je proglašen najboljim redateljem za film "Kum 2".

5. Ernest Borgnine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peto mjesto liste najdebljih oskarovaca svih vremena drži Ernest Borgnine koji je 1956. godine osvojio Oscara kao najbolji glumac, za svoju ulogu u filmu "Marty".

6. Hattie McDaniel

Prva crnkinja koja je osvojila Oscara bila je Hattie McDaniel. Njoj je 1940. godine pripao zlatni kipić za sporednu ulogu u filmskom klasiku "Gone with the Wind".

7. Kathy Bates

Za svoju ulogu u filmu "Misery" 1991. godine Kathy Bates je osvojila zlatni kipić kao najbolja glumica. Osim po ulozi psihopata  pamti je se i po golišavoj sceni u filmu "About Schmidt" iz 2002. godine.

8. Burl Ives

Na osmom mjestu se nalazi glumac Burl Ives koji je 1958. godine nagrađen Oscarom za sporednu ulogu u filmu "The Big Country".

9. Philip Seymour Hoffman

2006. godine je za svoju ulogu u filmu "Capote" Philip Seymour Hoffman osvojio Oscara za najboljeg glumca. Zbog svoje težine je uvršten na deveto mjesto neslavne liste najdebljih oskarovaca svih vremena.

10. Forest Whitaker

Na kraju liste najdebljih oskarovaca se nalazi Forest Whitaker koji je 2007. godine osvojio Oscara za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu "The Last King of Scotland".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara