Gambon preuzeo ulogu Richarda Harrisa u Harryju Potteru

Gambon preuzeo ulogu Richarda Harrisa u Harryju Potteru

MICHAEL GAMBON preuzet će ulogu profesora Dumbledorea u sljedećem filmu o Harryju Potteru, javlja BBC.

Britanski glumac preuzima ulogu od Richarda Harrisa, preminulog prošle godine.

Gary Oldman (´Leon´), Timothy Spall (´Tajne i laži´) i zvijezda serije ´The Fast Show´ Paul Whitehouse također će se pridružiti glumačkoj postavi ´Harryja Pottera i zatočenika Azkabana´, čije snimanje počinje sljedeći tjedan.

Gambon (62) je jedan od najcjenjenijih britanskih karakternih glumaca, koji je posljednje tri godine za redom dobio nagradu Bafta.

Profesor Dumbledore središnji je i omiljen lik u književnim nastavcima o Harryju Potteru. Potraga za Harrisovom zamjenom u filmskom serijalu izazvala je mnoga nagađanja.

Harris je preminuo od raka u 74. godini. Upravo je bio završio rad na drugom filmu o Harryju Potteru, ´Odaju tajni´, kad se razbolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U najnovijem filmskom nastavku, trećem po redu, Harry se susreće sa zlokobnim čarobnjakom Siriusom Blackom, koji bježi iz strogo čuvanog zatvora za čarobnjake Azkabana te pokušava ubiti 13-godišnjeg dječaka.

Film će režirati Meksikanac Alfonso Cuaron, koji je režirao od kritičara pozdravljen film ´I tvoju mamu također´.

Gambonova uloga u serijalu o Harryju Potteru mogla bi glumcu donijeti ugovor za pet od sedam filmova, što odgovara broju knjiga koje J.K. Rowling namjerava napisati.

Ova uloga nastavlja se na iznimno uspješnu Gambonovu karijeru na filmu, televiziji i kazalištu. Njegovi nedavni filmski pothvati uključuju ´Gosford Park´ i ´Charlotte Gray´.

Na televiziji, nedavno je nastupio u BBC-jevoj drami ´Izgubljeni princ´. Međutim, na malim ekranima Gambon je najpoznatiji po ulozi u napetom i maštovitom TV serijalu Dennisa Pottera ´Raspjevani detektiv´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara