Gibonniju deset nominacija za diskografsku nagradu Porin

Gibonniju deset nominacija za diskografsku nagradu Porin

Kako su najnagrađivaniji hrvatski izvođači, Oliver, Massimo i Gibonni, u 2006. godini izdali nove albume, za očekivati je bilo da će upravo oni zaraditi najviše nominacija za ovogodišnji Porin, koji će se 22. travnja održati u Makarskoj. Gibonni se toj diskografskoj nagradi može nadati u čak deset kategorija, pa i u onim "najvažnijima" - za najbolji album, pjesmu, vokalnu suradnju i vokalnu izvedbu.

U stopu ga slijede Oliver i Massimo, svaki s osam nominacija, dok je mlada Tina Vukov hvaljenim albumom "Tuga dolazi kasnije" zaradila njih šest. Iako je karijeru započela prije četiri godine, tek je sad dočekala nominaciju za najboljeg novog izvođača, a isti je paradoksalni slučaj i s Đanijem Stipaničevom, također nominiranim u toj kategoriji.

Tragična posebnost ovogodišnje dodjele jest činjenica da su sve jazz kategorije, zbog oskudne produkcije, izostavljene, što je dodatna potvrda tezi da i jazz scena, baš poput estradne, proživljava teške trenutke i trenutno se nalazi na vrlo niskom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Makarska će krajem travnja, osim same dodjele, biti domaćin brojnim popratnim zbivanjima, koncertima i promocijama, ali glavni akteri još nisu poznati, tj. sve je u fazi pregovora. Iako su organizatori opet najavili spektakularan Porin, s pravom smo sumnjičavi, jer nekoliko je nekoliko posljednjih dodjela više nalikovalo seoskoj zabavi, nego jedinoj kompetentnoj domaćoj diskografskoj nagradi.

Popis nominiranih u svim kategorijama možete pogledati ovdje.

Tekst i foto: D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara