Glasajte i vi za najčudniji naslov knjige u 2006.

Glasajte i vi za najčudniji naslov knjige u 2006.

Niste? Niste ni mogli, s obzirom da ova nagrada za 2006. godinu još nije dodljeljena, ali sad vam je prilika da jednoj knjizi pomognete priskrbiti tu titulu. Književni časopis Bookseller sastavio je listu nominacija za ovu orginalnu nagradu najčudnijeg naslova knjige, a o pobjedniku će odlučiti čitatelji. Kako? Pa glasovanjem na internetu, naravno.

"Dok su se sve druge književne nagrade prodale sponzorima, Bookseller/Diagram nagrada već 29 godina odbija sva sponzorstva. Mi nastavljamo dalje sa svojom nezavisnom proslavom svega što je bizarno, neuobičajeno ili jednostavno čudno. Ovogodišnje nominacije jasno pokazuju da književna različitost nastavlja cvasti, usprkos sve češćim cenzorskim intervencijama izdavača", kaže jedan od urednika Booksellera, Joel Rickett.

Ako mislite da je najčudniji naslov knjige u protekloj godini "Koliko su zeleni bili nacisti?" ili vam se možda čini da je tu titulu ipak zaslužila knjiga nazvana "Zalutala šoping kolica istočne Sjeverne Amerike: Vodič za identifikaciju na terenu" za svog favorita možete glasati na adresi http://www.thebookseller.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam pak ni ovi naslovi nisu dovoljno čudni, ne očajavajte, predlaže Bookseller još nekoliko nebuloza između kojih možete birati. Tu su i "Tetovirane planinske žene i kutije za žlice u Daghestanu", "Tijek Osamnaestog međunarodnog simpozija o istrebljivanju korova", kao i "Bolje je ni ne postojati: Svi problemi koji proizlaze iz egzistencije".

A najslađi naslov, figurativno i doslovno, sačuvali smo za kraj. Samo budite upozoreni, dok ga pročitate mogli biste se i umoriti. Spremni? Evo ga: "Ukusni sladoled D.Di Mascija: D. Di Mascijo iz Coventryja: Sladoledarska kompanija s ugledom koja vam nudi zanimljivu i raznoliku flotu sladolednih kamiona".

Index će svoje preferencije za sad zadržati za sebe kako ne bi pojedinoj knjizi stvorili reklamu i tako joj pružili nepoštenu prednost, a vi glasajte za svog favorita, i pomozite njegovu autoru da osvoji simboličnu i skromnu nagradu koja ide uz ovo neuobičajeno priznanje - bocu šampanjca. Za ovoliki trud su je i zaslužili.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara