Halid: Nisam operni pjevač, nego sam tu da napravim feštu i dernek za pamćenje

Halid: Nisam operni pjevač, nego sam tu da napravim feštu i dernek za pamćenje

Razgovarao: Zvonko Alač
Snimatelj i montažer: Tomislav Brdjanović
Foto: Borna Čavrag

U EKSKLUZIVNOM intervjuu za Index, Halid Bešlić otkriva za koga je njegova supruga Sejda iz Sarajeva donijela svoje famozne baklave, s kojim je od hrvatskih nogometaša najbliži, je li popularniji od Miše Kovaća i u čemu je tajna Ćirinog uspjeha s reprezentacijom BiH.

"Zenica me odlično dočekala, ali ovdje će biti najžešće"

Bajramski koncert u Zenici je, uz one u Zuerichu i Beču, bio zagrijavanje za "pravu stvar" - dva dana zaredom napunjenu i u jedva dva dana rasprodanu zagrebačku Arenu - koncertima 23. i 24. listopada prisustvovat će oko 35 tisuća ljudi.

"Išli smo na jedan koncert, ali nismo imali kud"

"Ovo nije normalno stanje, ovo je vanredno stanje, odnosno moja vanredna popularnost", komentirao je Halid histeriju koja se stvorila oko njegova koncerta.

Jedan koncert na račun stare slave, a jedan zbog povratka nakon nesreće

Halid se i sam čudi otkud tolika pomama za njegovim zagrebačkim koncertima, a složio se s tezom da je, koliko god nedvojbeno bio popularan u Hrvatskoj, ovaj put tome pridonio i njegov oporavak nakon teške prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umorit ću ja njih"

Legendarni pjevač se samo nasmijao na pitanje hoće li moći izdržati izlaske na bis: "Nema problema, umorit ću ja njih".

Halid je posebno poznat po dvije karakteristike: u Hrvatskoj je održao mnoge (od stotina) dobrotvornih koncerata, ali o tim akcijama ne govori na sva zvona za razliku od mnogih javnih dobrotvora, a u razgovoru za Index priča svoju filozofiju kada je pomaganje drugima u pitanju.

"U ovom trenutku sam popularniji od Miše, ali teško se s takvom veličinom uspoređivati"

Za razliku od najpopularnijeg hrvatskog pjevača svih vremena, koji je napunio jednu Arenu, Halidu je to kao od šale pošlo za rukom dva puta. Halid komentira kako je trenutno popularniji od Miše u Hrvatskoj, ali da mu gode usporedbe s takvom veličinom.

"Ako prođemo Portugal, pjevat ću za nogometaše nasred Sarajeva"

Halid je veliki obožavatelj nogometa i prijatelj Ćire Blaževica pa se logično nametnulo pitanje renesanse reprezentacije BiH pod vodstvom motivacijskog maga, a kao i svi ostali građani u susjednoj nam zemlji, jedva čeka mečeve dodatnih kvalifikacija za SP s Portugalom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara