Holivudska glumica zbog trudnoće izgubila ulogu u sapunici

Holivudska glumica zbog trudnoće izgubila ulogu u sapunici

IAKO BI se iz medijske prašine koju danas diže trudnoća Angelina Jolie, odnosno koju su nedavno dizala blažena stanja Gwyneth Paltrow, Jennifer Garner i Britney Spears, moglo zaključiti da je mnogim holivudskim glumicama i pjevačicama upravo to jedan od recepata za održavanje karijere, postoje drugi, daleko mnogobrojniji primjeri koji govore suprotno.

Jedan od njih se dogodio Kari Wuhrer, 38-godišnjoj glumici i pjevačici specijaliziranoj za uloge u B-filmovima, a koju naša publika možda najbolje zna po ulozi u filmu "Anakonda".

Početkom prošle godine Wuhrerova se priključila glumačkoj ekipi "General Hospitala", sapunske opere koja se više od četiri desetljeća prikazuje na TV-mreži ABC i u kojoj su, između ostalog, neke od prvih uloga imala buduće zvijezde poput Leonarda Nimoya, Demi Moore i Rickyja Martina.

U kolovozu je Kari Wuhrer otkrila da čeka dijete, drugo u braku s producentom Jamesom Scurom. O tome je odmah izvijestila producente te ih zamolila da scenarij budućih epizoda prilagode toj činjenici.

Odgovor na tu molbu je stigao u obliku epizode u kojoj FBI agentica Reese Marshall, lik kojeg je Wuhrerova tumačila, umire od posljedica ozljeda zadobivenih u željezničkoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epizoda je emitirana 15. studenog, ali Kari Wuhrer se pobrinula da to ne bude kraj priče. Prije par dana je objavljeno da je sudu u Los Angelesu podnijela tužbu kojom od ABC-a i producenata traži 3 milijuna dolara zbog protupravnog kršenja ugovora, odnosno "seksualne diskriminacije". Tužba navodi kako su "holivudske glumice pod stalnim pritiskom da budu lijepe i mršave", odnosno kako im u slučaju trudnoće nude izbor između prekida trudnoće i prekida angažmana.

Kako će tužba završiti, nije poznato. Kari Wuhrer bi, kao argument u svoju korist mogla koristiti slučaj producenata TV-serije "Dosjei X", koji su svoju glavnu glumicu Gillian Anderson odlučili ostaviti na snimanju, što seriju nije spriječilo da postane planetarno popularna, a Andersonova jedna od najvećih TV-ikona 1990-ih.

Rođenje djeteta se očekuje u travnju.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara