I Vatikan se oglasio o fenomenu reality showa

I Vatikan se oglasio o fenomenu reality showa

PO PITANJU fenomena popularnosti reality show-ova oglasilo se i Vatikan, odnosno tamošnje službene novine "Osservatore Romano", koje su takve emisije nazvale "beskorisnima i parazitskim".

Podsjetimo, ideja reality showa je skupinu ljudi smjestiti u neki prostor, gdje se od njih očekuje da pokušaju ostati "u igri" zadobivanjem simpatija gledatelja, koji glasanjem odlučuju o natjecatelju koji će slijedeći biti "izbačen" iz prostora i samog "natjecanja".

Vrlo jednostavan, ali u isto vrijeme učinkovit koncept koji je od pojave prvog "Big Brothera" do danas postao izuzetno popularan širom svijeta. naročito među tinejdžerima.

Sudionike reality show-ova "Osservatore Romano" nazvao je "praznim protagonistima", a gledatelje istih "ljudima punim morbidne radoznalosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikanski se list pita kako je moguće da takav program ima takvu gledanost, i to u vrijeme kada je cijeli svijet u krizi.

U Italiji, gdje je glavni reality show njihova verzija "Big Brothera" - "Grande Fratello", više od osam milijuna gledatelja svaki dan prati "dogodovštine" sudionika reality show-a, koji su smješteni u jednoj kući u Rimu.

Producenti talijanskog "Grande Fratella" očito znaju kakvi kandidati dižu gledanost, pa su tako gledatelji već u prvoj epizodi showa mogli vidjeti puno vrućih scena, nakon što je na samom početku emitiranja prve emisije jedan par kandidata uskočio u krevet i počeo voditi ljubav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara