Ivica Propadalo: Nisam od onih koji kažu da je važno sudjelovati, čini mi se da je važno pobijediti

Ivica Propadalo: Nisam od onih koji kažu da je važno sudjelovati, čini mi se da je važno pobijediti

Tekst: P.R.
Foto: Index

TEŠKA INDUSTRIJA se nakon povratka na scenu i nastupa na Radijskom i Šibenskom festivalu te izdavanja povratničkog albuma "Kantina", ove godine s pjesmom "Nazovi stvari pravim imenom" prijavila na Doru.

Povratak na scenu nakon 32 godine

Industrija je osnovana 1974. godine u Sarajevu na inicijativu klavijaturista i skladatelja Gabora Lengyela. Bend se deklarirao kao predstavnik "progresivnog hard rocka" s elementima tadašnjih popularnih folk tema i "simfonijskih" aranžmana. Grupa je prestala s radom 1978. da bi nakon pune 32 godine u najnovijem sastavu: Vajta, Vedo, Gaby i Propadalo ponovno pokrenuli priču.

Tijekom 2007. godine snimili su studijski album "Kantina". Početkom 2009. godine grupa surađuje s pjevačicom Martom Kuliš, snima se singl "Hej", s kojim se predstavljaju na Hrvatskom radijskom festivalu i "Sunce" za Šibensku šansonu. U jesen 2009. godine započinju suradnju i snimanje novog albuma s novim vokalom Leom Mijatović.

Na ovogodišnjoj Dori Industrija nastupa u izmijenjenom sastavu

"Od starih članova osim mene tu su vokal Lea Mijatović, Zrinka Majstorović na klavijaturama i Robert Domitrović na bubnjevima. Na žalost Vedad Hadžiavdagić nije uspio dobiti domovnicu na vrijeme pa će njega na pozornici zamijeniti naš prijatelj, suradnik i producent albuma Igor Ivanović", rekao nam je u telefonskom razgovoru svestrani umjetnik i basist Industrije Ivica Propadalo.

"Na Doru smo se prijavili više iz nekakvog štosa, nema tu velikih razmišljanja i promišljanja. Imamo novu pjevačicu i izlazi nam album s kojim smo vrlo zadovoljni. Tu je i nova pjesma od našeg prijatelja Denisa Dumančića koji je rekao kako ne bi bila loša ideja s njom otići na Doru", objasnio je Propadalo razloge zbog kojih su se u prvom redu prijavili na Doru.

"Žao nam je što ne sviramo u živo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Žao nam je što nećemo moći svirati u živo, ali takva su pravila. I na Eurosongu se pjeva na matricu. Na sreću u pjesmi su refreni koje pjevamo svi petoro pa će to dobro zvučati", rekao je Propadalo koji smatra kako će upravo sposobnost pjevanja u živo i nastupa na sceni puno odlučiti o pobjedniku.

"Mislim da bez obzira na kritike svi imaju podjednake šanse. To se pokazalo s godinama, bilo da ste prema anketama prvi ili zadnji, svejedno imate šanse. Naravno, treba imati i sreće, ali i znati kako u živo otpjevati pjesmu. Vjerojatno će zbog toga u startu netko otpasti jer to nije jednostavno", dodaje Propadalo.

"Scenski će izgled biti na tragu postatomskog Londona"

Oko scenskog se nastupa nisu previše zamarali. "Možda ćemo imati nekakvu drukčiju obleku, tematski vezanu uz omot albuma. Bit će na nekakvom tragu postatomskog doba u Londonu", rekao je Propadalo i dodao kako će svi odjenuti ono čega su se dočepali. "Odjenut ćemo sve što nije uništeno i totalno spaljeno".

Na pitanje očekuje li pobjedu ili Doru smatra samo dobrom promocijom novog albuma Industrije koji bi trebao izaći za mjesec dana, Propadalo vrlo iskreno odgovara: "Bilo bi najbolje prvo pobijediti, otići u Oslo i usput obaviti promociju albuma i sve ostalo. Nisam od onih koji kažu da je važno sudjelovati, meni se čini da je važno pobijediti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara