J. K. Rowling: Harry Potter bi mogao umrijeti

J. K. Rowling: Harry Potter bi mogao umrijeti
HARRY POTTER bi mogao umrijeti prije nego postane odrastao čovjek, izjavila je autorica pustolovina mladog čarobnjaka J. K. Rowling na susretu s 4000 školaraca u Royal Albert Hallu u Londonu, koji je za ovu priliku preobražen u školu Hogwarts..

Na pitanje djece o mogućnostima izdavanja novih knjiga s Harryjem Potterom kao odraslim junakom, Joanne Kathleen Rowling odgovorila je: "Morate čekati i vidjeti hoće li on preživjeti. Ne kažem da neće preživjeti, ali ne želim ništa otkrivati".

Autorica Harryja Pottera potvrdila je, međutim, da će napisati još dva nastavka pustolovina svojeg mladog junaka koji će završiti školovanje u Hogwartsu, školi za čarobnjake i vještice koju pohađa s pijateljima Ronom i Hermionom.

Pred oko 4000 školaraca, koji su je došli vidjeti manje od tjedan dana nakon izlaska petog nastavka "Harry Potter i velered Feniksa", J.K. Rowling je otkrila da ne vjeruje u magiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjerujem u magiju ljubavi, u magiju mašte, ali ne u magiju čarobnih štapića".

Međutim, priznala je da bi, kad bi imala magičnu moć, izabrala onu da postane nevidljiva: "Voljela bih imati moć da se učinim nevidljivom. Otišla bih vjerojatno u neki kafić i tamo bih provela dan pišući. No sada to ne mogu učiniti jer ima tako puno ljudi koji me dolaze vidjeti i pitaju me: Vi ste gospođa koja piše o Harryju Potteru?".

Za ovaj susret između obožavatelja Harryja Pottera i njihove omiljene spisateljice, Royal Albert Hall je potpuno preobražen kako bi što više nalikovao na školu Hogwarts. J. K. Rowling sjedila je u uredu nalik na onaj profesora Dumbledora.

(Hina) bis bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara