Jelena Orešković: Bila sam na rubu anoreksije

Jelena Orešković: Bila sam na rubu anoreksije

Gledali smo ju u reklamama za Cronet, Ledo i Dukat, hoćemo li ju u skorije vrijeme gledati u nekom novom reklamnom uratku? "Ne bih smjela inače pričati o tome, pa ću samo reći da se sprema nešto i nadam se da će se uskoro ´pasti´ još koja reklama", započinje razgovor Jelena, koja se u manekenskim vodama ipak ne namjerava zadržati još dugo.

"Čekam samo da završim Ekonomski fakultet, imam još par ispita pa da se zaposlim negdje i prestanem s manekenstvom. Malo sam se zasitila, taj me posao ne ispunjava više kao prije", kaže nam Jelena, otkrivši kako je istina da se djevojke moraju što više pojavljivati u medijima, kako bi "dobile na cijeni", što sa sobom donosi i više manekenskih angažmana.

"No, to nije tako samo kod nas. Pogledajte Kate Moss i Naomi Campbell, stalno ih prate neki tračevi, a one nikada nisu imale više posla", kaže Jelena, a na upit o sve više spominjanoj temi među manekenkama - anoreksiji - od koje su nedavno preminule i dvije svjetski poznate manekenke, Jelena otkriva:

"Mogu reći da sam i ja bila na rubu anoreksije. Naime, kad sam imala 18 godina i radila u Milanu i Parizu, imala sam samo 49 kilograma. To je izgledalo loše, ali kako se nisam po tome izdvajala od drugih djevojaka, meni je to bilo u redu. Jer, dokle god si u takvom okruženju gdje je to normalno, uvjeren si kako je s tobom sve u redu. Ali, ja sam tada znala koliko kalorija ima koji keks, jogurt, jabuka s kožicom i bez nje, što je već upućivalo na alarmantno stanje. No, po povratku u Hrvatsku dobila sam na težini, tako da je sve prošlo u redu", otkriva Jelena.

Manekenski posao nisu ipak samo, kako to mnogi misle, hodanje po pistama i poziranje pred fotoaparatima. Dio svojih prihoda Jelena, naime, zarađuje i hostesiranjem. Upitana koliko stoji njezin angažman kao hostese na nekom događaju, Jelena otkriva kako na iste pristaje vrlo rijetko, i to za cijenu koja "ne prelazi ispod 200 eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se mnekenstvom bavim već 12 godina i ne želim da ovo ispadne umišljeno, ali mislim da bih već trebala imati neku svoju cijenu. O meni se nikada nije pisalo koju sam reviju nosila ili koju sam reklamu odradila, uvijek se piše s kim je Jelena Orešković u vezi i s kim je prekinula. No, valjda je i to dio posla, ljude to valjda zanima, jer ako si u novinama, netko te prepozna, pa te angažira u nekom projektu, tako to valjda ide", zaključuje Jelena.

Jelena trenutno, kaže nam, ima ljubavi za sve, no dečka nema. "Sama sam i trenutno mi je dobro tako". Na pitanje o već poznatom stereotipu "manekenke i nogometaši", Jelena odgovara: "Ma, ja sam bila s jednim nogometašem, Fabijom Komljenovićem, to je bilo prije deset godina, on je danas oženjen tako da to danas nema smisla ni spominjati. S još jednim su me povezivali, no to ne želim ni spominjati jer jednostavno nije istina.", nastavlja Jelena, a na pitanje o najboljem i najgorem "uletu" kojega je doživjela, kaže:

"Najbolji mi je bio dok sam još bila klinka, tek sam tada počela izlaziti, nisam se još ni razvila i jedan mi je frajer prišao i pitao, "A kaj, cice si doma ostavila?". Najgori uleti su mi oni bahati", kaže kroz smijeh Jelena.

B.S.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara