John Hurt: Nezavisne filmove uništavaju gramzivost i pohlepa

John Hurt: Nezavisne filmove uništavaju gramzivost i pohlepa

Tekst: P.R.
Foto: JLP

BRITANSKI je glumac John Hurt dobio nagradu za životno djelo na Međunarodnom filmskom festivalu u Bradfordu, prenosi BBC.

Tom je prilikom 70-godišnji glumac govorio o svojoj "konstantnoj borbi za nezavisne filmove", koje ugrožavaju holivudski blockbusteri. Proslavljeni glumac rekao je kako bi želio da i drugi filmovi, a ne samo hitovi, budu uspješni. Objasnio je da time ne želi umanjiti značaj velikih studija, ali da bi volio da je situacija uravnoteženija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da bi jedno od rješenja bilo da se visokobudžetni filmovi prikazuju u skupim kinematografskim kompleksima, a da se ostale dvorane prepuste nezavisnim produkcijama. "Naravno, to ne može funkcionirati zbog pohlepe i gramzivosti", dodao je Hurt.

Hurt, koji u posljednjim nastavcima filmova o Harryju Potteru "Harry Potter and the Deathly Hallows" glumi gospodina Ollivandera, rekao je da ne planira prestati snimati. "Ne vidim razlog da čovjek bude živ ako nije aktivan u onome što  radi i čime zarađuje za život. Život čiji bi smisao bio u tome da čovjek ne radi ništa i samo gleda televiziju nije vrijedan življenja", smatra Hurt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara