Još ubojitiji Golf R32

Još ubojitiji Golf R32

NAJBRŽI serijski Golf postao je još brži. Zahvaljujući tvrtki Superchips, svjetskom predvodniku u tuniranju sustava menadžmenta motora, ultimativni R32 je još ubojitiji.

Reprogramacijom ECU-a (engine control unit) Superchips je povećao snagu pogonskog agregata s izvornih 240 na 255 KS. Maksimalnu snagu 3.2 V6 motor razvija pri istovjetnih 6.500 o/min, dok je krivulja isporuke okretnog momenta blago modificirana. Povećanje pri 2.400 o/min iznosi 23 Nm, dok je najveći pomak zamjetljiv pri nižim okretajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Paralelno s predstavljanjem chip-tuninga, tvrtka lansira specijalnu natjecateljsku izvedbu Golfa R32, koji će se od ove godine natjecati u Volkswagenovom kupu. Natjecateljskoj izvedbi nije povećavana snaga zbog rigoroznih pravila, pa su se preinake zadržale samo na izmjeni krivulje
okretnog momenta.

Superchip trenutno nudi tuniranje pomoću tzv. chip tuninga za oko 700 modela, a povećanje snage i momenta se kreće do maksimalnih 30 %. Cjelokupni posao prerade traje svega 45 minuta, a ponuda čipova se kreće od 450 eura na više. U 27-godišnjoj povijesti, Superchipov zahvat je proveden na više od pola milijuna automobila širom svijeta.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara