JTCE: Cirkuskoj skupini Positive force čestitao i ministar kulture

JTCE: Cirkuskoj skupini Positive force čestitao i ministar kulture

Tekst: P.R.
Foto: Cirkuski informacijski centar

JEDAN od deset ovogodišnjih laureata JTCE-a, projekta potpore mladim stvarateljima na polju suvremenog cirkusa Jeunes Talents Cirque Europe, i hrvatska je skupina Positive force.

Mladim je umjetnicima, koji su osvojili najviše ocjene žirija u povijesti projekta, na uspjehu čestitao i ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam što ste postali jedan od deset laureata Jeunes Talents Cirque Europe 2009./2010. Posebno me veseli što je međunarodni žiri, koji se sastoji od meritornih stručnjaka na području cirkuske umjetnosti, osjetio potrebu istaknuti vaš projekt "C8H11NO2" posebno kvalitetnim. Uvjeren sam da ćete u procesu razvijanja svog projekta, kao i na prezentacijama u Parizu, Kopenhagenu, Gentu i Helsinkiju, uz vlastitu promociju, pridonijeti i kulturnoj percepciji Hrvatske u svijetu“, stoji u ministrovoj čestitci.

Projekt Jeunes Talents Cirque Europe organizirala je Mala performerska scena s europskim partnerima, uz potporu Europske komisije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba te Francuskog instituta u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara