JUDE LAW NASLIJEDIO ULOGE MICHAELA CAINEA

Britanski glumac, najnovija holivudska zvijezda Jude Law, uskoro bi se trebao pojaviti u dvjema ulogama koje je davno tumačio Sir Michael Caine, javlja BBC.

Lawu je ponuđeno 10 milijuna dolara da glumi sebičnoga i beskrupuloznoga zavodnika Alfieja u remakeu istoimenog filma iz 1966., izvijestio je Variety.

Toliki iznos, najveći dosad u karijeri mladog glumca, zasigurno će još više učvrstiti njegovu poziciju na A-listi holivudskih glumaca.

Neodgovorni Alfie jedna je od najvažnijih ranih uloga Michaela Cainea, i za nju je bio nominiran za Oscara.

Lawu se nudi i uloga u remakeu filma "Njuškalo", za koju je Caine ponovno bio nomiran za Oscara 1972., za lik Mila Tindlea.

Taj film adaptacija je uspješne drame britanskog pisca Anthonyja Shaffera, koja je nedavno doživjela još jednu kazališnu verziju na londonskom West Endu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još jedan Caineov filmski hit iz 1969., "Dobar posao u Italiji", također doživljava remake. U novoj verziji, koja u američka kina dolazi u svibnju, glume Mark Wahlberg, Edward Norton i Charlize Theron.

Očekuje se da će se Lawov film u velikoj mjeri držati originalne ideje, ali će imati suvremeniji pristup.

Lawova zvijezda počela je sjati u Hollywoodu nakon niza uloga u britanskim nezavisnim filmovima. Za sporednu ulogu u filmu "Talentirani gospodin Ripley" bio je 2000. nominiran za Oscara.

Jude Law pojavio se na naslovnici ožujskog Vanity Faira, u kojem je, u tematskom članku o 13 trenutno najtraženijih glumaca, i njegov portret.

Njegovi nedavni filmovi su "Put do uništenja", "AI: Umjetna inteligencija", a najnoviji mu je "Cold Mountain", u kojem glumi s Nicole Kidman.

Uz filmske vijesti, o Lawu kruže tračevi o njegovu privatnom životu. Priča se da mu je propao brak s glumicom i dizajnericom Sadie Frost, čemu je navodno pridonijela i njegova veza s s Nicole Kidman. Te tvrdnje on je pred suprugom i medijima odbacivao, jednako kao i Kidman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara