Kapetan Dragan osim teritorija osvajao i ženska srca

Kapetan Dragan osim teritorija osvajao i ženska srca

KAPETAN Dragan za života će čini se ući u legendu. Nakon što se proteklih mjesec dana našao na udaru hrvatskog pravosuđa koje ga traži zbog ozbiljnih optužbi za ratne zločine, u Srbiji se povećao interes javnosti za tog pomalo samodopadnog lika koji se proslavio svojom ratničkom karizmom i iseljeničkim poduzetničkim imdžem.

Beogradski tabloidni tjednik Svet u novom broju donosi poduži članak o Kapetanovim "uspjesima" na području ljubavnog života o kojima sam Vasiljković, osumnjičen za ratne zločine nad hrvatskim zarobljenicima i civilima, u medijima ne priča puno, vjerojatnom logikom - "puno radim malo pričam".

Bivši zapovjednik paravojnih postrojbi pobunjenih Srba tri puta se ženio i sa svakom je suprugom imao po jednog sina. Najstariji mu je sin mladić u ranim dvadesetim godinama, srednji je nedavno postao punoljetan, a najmlađi ima 15 godina.

Prve dvije supruge državljanke su Australije s time da je druga porijeklom Mađarica. Treću je suprugu Nijemicu, Vasiljković upoznao u Tanzaniji gdje je radio kao instruktor zaštitara ljudi i imovine.

Treću je suprugu Dragan svojom jahtom provezao oko pola svijeta, a na plovilu je navodno začet i njihov prvi, njegov treći, sin.

Svet navodi kako je Kep (skraćeno od Captain) i u Srbiji imao nekoliko ljubavnica, a neke od njih navodno se i danas s nostalgijom sjećaju Vasiljkovića.

Klara Mandić, Jelena Tinska i Dobrila Gajić-Glišić prve su popisu Draganovih družica. Tinska je u jednoj tv emisiji dane druženja s Draganom prokomentirala riječima: "Kep je zaista potvrdio da je dobar strijelac".

Je li pri tom mislila i na Hrvate koji su se našli pred nišanom Vasiljkovićeve puške nije nam poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Mudrinić, Zorica Atanasovska i stanovita pjevačica grupe "Đerdan" Sanja, nastavljaju nisku domaćih zvijezda koje je Vasiljković dosegnuo, a prema pisanju Sveta ni tu nije kraj.

Kep se navodno nije libio ni "pucanja" na žene koje se vrte oko krune Karađorđevićevih pa se tako poželio zbližiti s Lindom Karađorđević koja ga je ipak držala "samo za prijatelja".

Poznavatelji Draganovog lika i djela tvrde kako to nije bio slučaj s princezom Jelisavetom Karađorđević koja je kasnije odigrala važnu ulogu u "Fondu Kapetana Dragana", koji je Kep osnovao radi prikupljanja pomoći žrtvama rata.

Kapetan Dragan je Australiji živio s majkom i sestrom, a sudeći prema tvrdnjama Sveta, čini se da mu u hrvatskom zatvoru neće nedostajati posjetiteljica.

Foto: Svet i arhiva

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara