Korčula: Maškarani doček Druge polovice 2004.

KORČULANI i brojni gosti noćas su, s puno veselja i uz noćno kupanje na gradskoj plaži u Korčuli, proslavili "Maškarani doček druge polovice nove 2004. godine" .

Ta se manifestacija organizira već četvrti put u Korčuli na zadnji dan mjeseca lipnja i uvrštena je u kalendare turističkih događanja Korčule.

U organizaciji Korčulanskog karnevalskog kluba "Bonkulovići", fešta je započela sinoć u 19 sati okupljanjem na centralnom trgu Plokati. Do gradske plaže Banje povorku, koja se usput znatno uvećala, predvodila je koračnicama Hrvatska glazba iz Potomja na poluotoku Pelješcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U proslavi su, uz korčulanske, sudjelovale maškare iz Cavtata i Halubjanski zvončari iz Viškova pokraj Rijeke, a nastupile su i mažoretkinje iz Smokvice. Zabavu s plesom vodila je splitska grupa "Bambola".

Točno u ponoć, uz veliki vatromet, nazdravljalo se Drugoj polovici 2004., a slavljenici su u plićaku čestitali jedni drugima razmijenivši usput po koji kupaći kostim.

Predsjednik korčulanske Vlade od maškara Klaudio Bojić izrazio je izvjesnu zabrinutost i sumnju u opstojnost korčulanskog dočeka Druge polovice godine, s obzirom da su veliki posao pripreme na svojim plećima iznijela, kako je rekao, tek "petorica samoizabranih dobrovoljaca", uz pomoć nekolicine ugostitelja koji su počastili zabavne grupe. Stoga je u pomoć jedinstvenoj proslavi pozvao Grad i Županiju, a onda je, u propisnoj tradiciji maškara, udario brigu na veselje.

Korčulanski maškarani doček Druge polovice 2004. snimale se televizijske ekipe HRT-a, RTL-a, te iz Češke, Slovenije i Italije. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara