Krave usvojile prase

Krave usvojile prase

KRAVE više nisu poznate samo po kravljem mlijeku i kravljem ludilu, nego su, kako javljaju francuski mediji, odnedavna postale i uzorom tzv. "integracijske politike".

Naime, krave iz stada Andre Viellarda iz Normandije, "usvojile" su napušteno mladunče divlje svinje, prihvativši ga kao svoje najrođenije. Tim su činom krave postale uzorom i za daleko razvijenija ljudska bića, te su u intelektualnim i žurnalističkim krugovima potaknule niz rasprava o pojavama dobrote i milosrđa u društvu i prirodi. Viellardove su krave postale prave medijske zvijezde, stoji u napisu "Krave othranile prase", objavljenom u Lovačkom vjesniku, a kako i ne bi, kad su, kako je izjavio njihov gazda, povremeno čak i dojile malog sirotana.

Krave "bez predrasuda" našle su svoje mjesto na važnim stranicama francuskog tiska, te u zapaženim televizijskim i radijskim prilozima. Gotovo u svima ističe se sintagma "integracijska politika", a ne zaboravlja se istaknuti da je krava, uz ostalo, i simbolom (ujedinjene) Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasaZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara