Krvavi Goran Bare i Majke zapalili Tvornicu

Krvavi Goran Bare i Majke zapalili Tvornicu

Kad su nakon dvadesetak minuta zagrijavanja uz predgrupu Lot Love na pozornicu napokon izašle Majke, Tvornica je upala u delirij. "Ovo što ćete sada čuti, to je pravi pravcati rock`n`roll", obećao je Bare nakon izlaska na pozornicu. A što je obećao to je i ispunio.

Više od dva i pol sata (bez pauze) trajala je vrhunska svirka Majki, koje su i sinoć zvučali jednako svježe kao prije sedam godina, kad su zadnji put svirali zajedno. Jedino su izgledali nešto starije, ali rock`n`roll ionako ne pita za godine. Koncert je prikladno otvoren njihovom prvom pjesmom s prvog albuma "Svaku noć i svaki dan", za kojom su uslijedili "Grešnik", "`89", "Krvarim od dosade"...

A kako bi ostao u tom tonu, nešto je kasnije prokrvario i Bare, vjerojatno ozlijedivši glavu pivskom bocom. Ali to se pokazalo samo kao manja smetnja, krv se cijedila s njega pomiješana sa znojem, a Bare je samo nastavio pjevati kao da se baš ništa dogodilo nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga je basist Zoran Čalić pokušao maknuti s pozornice kako bi mu pružili pomoć, Bare ga je samo zagrlio, izmijenio s njim par riječi i zatim se obratio publici: "Sve je u redu, dobro je. Oni su samo dobronamjerni. Misle da je meni sad tu nešto prokrvario mozak, ali znam ja koliko je dva i dva. Sviramo dalje", rekao je Bare. Kao što je to Freddie Mercury dobro znao, show se mora nastaviti.

A nastavio se na najbolji mogući način, jer je tek nakon toga uslijedio vrhunac spektakla kad su Majke izvele svoje najveće hitove "Vrijeme je da se krene", "Baretov blues", "Budi ponosan", "Ja sam budućnost", a publika ih je neumorno pratila pjevajući s Baretom od riječi do riječi.

Dvoipolsatni koncert zaključen je bisom od tri pjesme, a Majke su svoj nastup okončale "Mršavim psom" s legendarnog albuma "Razdor". "Žao mi je. To je sve, 30 pjesama, nema više. Žao mi je", rekao je Bare napustivši pozornicu. I to je bio kraj jednog genijalnog koncerta, kojim je potvrđeno da u Hrvatskoj i dalje postoji "pravi pravcati rock`n`roll".

P.V.
Foto:Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara