Lamborghini Gallardo na dijeti

Lamborghini Gallardo na dijeti

GALLARDO Superleggera ime je poboljšane verzije jednog od najboljih sportskih automobila današnjice.

Mini Lambo smršavio je zamjetnih 100 kg te sada teži svega 1330 kg. To je samo 2.5 kg/KS što ga lansira u sam vrh. Zasluga je to karoserije izrađene od kompozita ojačanog karbonskim vlaknima kao i izostavljanja pokojeg dodatka u unutrašnjosti. Blagim optimiziranjem rada motora pojačana mu je snaga za 10 KS te sada razvija 530 KS na visokih 8000 okretaja.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Unatoč naizgled blagoj modifikaciji, Gallardo hvata stotku za samo 3.8 s, što je 0.2 s brže od standardne izvedbe. Iako će Superleggera izgledati gotovo isto kao i standardni Gallardo izdvajamo posebne gume Pirelli P Zero Corsa na felgama Scorpius, što će zasigurno pridonijeti ekskluzivnosti serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Serijska oprema također ne odstupa od "težeg" Gallarda, a na popisu dodataka nalaze se tek navigacijski sustav, stražnja parking kamera, sigurnosni pojas u četiri točke, fiksiran stražnji spojler, te keramičke kočnice.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Gallardo Superleggera pravi je odgovor na Ferarrijev "olakšani" F430 Challange Stradale, a po svemu sudeći bitka između propetog konjića i bijesnog bika nastavlja se i u 2007.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara