Liverpool žarko iščekuje McCartneyjev povratak kući

Liverpool žarko iščekuje McCartneyjev povratak kući
OBOŽAVATELJI Paula McCartneyja jedva čekaju da ga pozdrave idućeg mjeseca na njegovu prvom većem solonastupu u rodnom Liverpoolu nakon 1990. godine.

Glazbenik iz Liverpoola, koji se proslavio kao jedan od Beatlesa, održat će 90. i zadnji nastup u okviru svjetske turneje "Back in the World" pred 30.000 obožavatelja na obali rijeke Mersey 1. lipnja.

Jedan od obožavatelja koji je svjestan vrijednosti svoje ulaznice za koncert je Eddie Porter, koji već 24 godine radi kao vodič na autobusu "Magical Mystery Tour" pokazujući turistima lokacije u Liverpoolu vezane uz Beatlese.

"Recimo to ovako: možete mi kupiti ljubav, ali ne i ulaznicu", rekao je on uz pivo blizu Cavern Cluba gdje su Beatlesi nastupili skoro 300 puta.

McCartney i Beatlesi imali su ukupno 17 hitova na vrhu top-lista, što je jedinstveno u povijesti moderne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što su se Beatlesi raspali 1970., McCartney je osnovao grupu Wings, a potom nastavio sa solo-karijerom.

Otprilike dva milijuna osoba vidjet će McCartneyja do kraja turneje koja je započela u travnju 2002. u Kaliforniji.

Tom je turnejom kroz 15 zemalja McCartney postao najbogatija slavna osoba. Koncertni nastupi obuhvaćaju rimski Koloseum i moskovski Crveni trg.

Gradsko vijeće objavilo je da su ulaznice za zadnji koncert rasprodane za četiri sata.

Koncert će se održati na 20-metarskoj pozornici na otvorenom, a McCartney će sasvim sigurno izvesti najveće hitove Beatlesa poput "Hey Jude", "Yesterday" i "Let it Be".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara