Lokas: Da smo išli s provokativnim pitanjima, ne bi dobili intervju

PONUKAN mnogim kritikama javnosti, ali i novinara, Joško Lokas je u razgovoru za prilog Ekran Večernjeg lista pokušao objasniti svoje ponašanje u završnoj emisiji svog showa, kad je intervjuirao Severinu samo par dana nakon izbijanja seks afere sa Sevinom vrućom snimkom. Je li u tome uspio, procijenite sami.

Lokas je novinaru Večernjeg lista Arsenu Oremoviću odmah dao do znanja kako "uopće ne zna otkud slučaj Lokas".

Na pitanje zbog čega nije iskoristio priliku da napravi dobar intervju, u duhu prethodnih emisija u kojima se ismijavao s mnogima, nego je pustio Severinu da se predstavi kao žrtva, Lokas je odgovorio: "Stvar je u tome da smo postigli ekskluzivitet, a ona je pričala onoliko koliko je mogla pričati."

Lokas je u razgovoru za Ekran prvo kazao kako Severina nije postavljala uvjete prije intervjua (osim onih koje nameće policijska istraga), da bi nedugo nakon toga vrlo jasno kazao kako, da je mislio postavljati provokativna pitanja, uopće ne bi dobio intervju.

Na zamolbu da objasni svoje skrušeno i potišteno ponašanje za vrijeme intervjua, Lokas je odgovorio: "Nisam bio potresen, ali ona je već nakon prvog pitanja stala i rekla da možda nećemo moći napraviti intervju jer joj je teško. I što da joj se radi? Lako je s ove perspektive reći: Zašto je nisi razvalio? To je osoba koja shrvana sjedi preda mnom. Zato sam se ja maksimalno povukao i pustio je da se prvi put obrati javnosti jer smo dotad čuli sve samo ne nju. To je bila u načelu njezina izjava, a ja sam samo spletom okolnosti bio čovjek koji je to snimio."

Oremović je na to kazao kako je uzimanje Severinine izjave mogao uzeti bilo tko, te da je javnost od Lokasa ipak očekivala malo zanimljivija pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, tu izjavu nije mogao dobiti nijedan drugi televizijski novinar osim mene. U tome je problem. Nije HTV dobila ekskluzivu, pa su oni mene izabrali kao novinara koji će to odraditi, nego je naša emisija dobila ekskluzivu. A naša je emisija žanr u kojoj se zafrkavamo." – kazao je Lokas, pa dodao kako se odrekao zafrkavanja naušrtb ekskluzivnosti.

"Zato sam se držao po strani i nekoliko puta je probao nasmijati, i u tome uspio. To mi je bilo dovoljno." – izjavio je Lokas.

Na novinarsko pitanje zbog čega Severinu nije pitao npr. otkud joj želja za snimanjem, Lokas je odgovorio: "To je već pitanje tipa: Voliš li više biti dolje ili gore?"

Novinar Večernjeg lista primjetio je da takvo pitanje apsolutno primjereno slučaju, te da ne može ometati policiju istragu.

"Da smo išli s takvim pitanjem, ne bismo dobili intervju. To će biti pitanje za neka druga vremena, kada sve to splasne. Za godinu dana će vjerojatno moći pričati o tome na taj način." – odgovorio je Lokas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara