Loš start za VW Touran

Loš start za VW Touran

IZGLEDA da najnoviji model Volkswagena nije rođen pod sretnom zvijezdom. Touran nije morao dugo čekati na opoziv. Tek što je stigao u prodaju uočen je kvar na rashladnom sustavu, koji može dovesti do prave havarije.

Dosad je kvara na prozračivanju hladnjaka izazvao požar u dva slučaja, koji na sreću nisu završili fatalno.  Volkswagen stvar nije prepustio slučaju, pa se odlučio na opoziv svih do sada isporučenih vozila. Riječ je o 11.600 primjeraka od kojih se više od polovice nalazi u Njemačkoj i još njih 4.000 koji se nalaze u prodajnim salonima širom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve vlasnike Tourana upozorava se na mogućnost kvara, koji će besplatno biti uklonjen u bilo kojem ovlaštenom servisu Volkswagena. S obzirom da se istovjetni dijelovi ugrađuju u još neke modele iz Volkswagen grupe, ostaje pitanje da li i kod tih modela postoji mogućnost "samozapaljenja". 

Tome treba pridodati još oko 4.000 primjeraka koji se nalaze na raznim stadijima puta od tvornice do kupca – uglavnom u salonima. Za sada nema informacija jesu li ugroženi i drugi Volkswagenovi, Audijevi, Seatovi i Škodini modeli, niti o tome koliko će cijeli opoziv koštati VW.

Kompanija je samo pojasnila da će se neispravan element u kojem uslijed proizvodne pogreške može doći do kratkog spoja, biti zamijenjen u sklopu redovitih servisa vozila, besplatno za vlasnike vozila, i to u vremenu od oko sat vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara