Mala žirafa očarala Rimljane, djeca odlučuju o njenom imenu

Mala žirafa očarala Rimljane, djeca odlučuju o njenom imenu

Tekst: I.M.
Foto: JLP

RIMLJANE je prinova u zoološkom vrtu Bioparco jednostavno očarala. Riječ je o malenoj žirafi koja je na svijet došla 28. rujna ove godine, a posjetiteljima je službeno predstavljena u petak. Zoološki vrt je otvorio natječaj za dodjelu imena žirafi te je pozvao svu djecu da sudjeluju u njemu. Natječaj je otvoren do 15. listopada, a prijedlozi za imena se mogu slati na e-mail adresu info@bioparco.it. Djelatnici zoološkog vrta će odabrati najoriginalniji prijedlog te će o imenu male žirafe izvijestiti na službenim stranicama vrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žirafa je na svijet došla visoka oko 1,7 metara i težila je 80-ak kilograma. Da bi joj se ublažilo "prizemljenje" s oko dva metra visine prilikom okota, u zoološkom vrtu su pripremili debeli ležaj od slame. Malena žirafa sad živi s petogodišnjom majkom koja je u rimski zoo stigla iz Kameruna, mladom žirafom Esperanzom koja je rođena u rimskom zoološkom vrtu u kolovozu 2006. godine, žirafom koja je 2006. godine stigla iz Češke te 25 godina starim mužjakom Roccom, koji je u zoo stigao 2005. godine kad je postao prestar za raditi u cirkusu i koji je za svog života pretrpio brojna zlostavljanja.

U rimskom zoološkom vrtu Bioparco, koji je prve životinje za izložbu počeo skupljati davne 1908. godine, a službeno je otvoren 1911. godine, nalazi se više od 220 životinjskih vrsta i više od 1.100 primjeraka životinja. Zoo je površine od oko 120.000 metara kvadratnih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara