Mario Petreković slavu hvata preko čistih gluposti!

Mario Petreković slavu hvata preko čistih gluposti!

Tekst: V.V.
Foto:
Mojo Rising

SINOĆ u 21 sat i 37 minuta, u ateljeu i dnevnom boravku Ureda za patente Maria Gorana Petrekovića, a u sklopu višemjesečne manifestacije "Dani otvorenih WC-a" svečano je otvorena "Gluha soba". Pred užim krugom uzvanika, suradnika i prijatelja, mahom konstruktora koji su svojim znanjem i zalaganjem pridonijeli izgradnji iste, Petreković je predao škare u ruke virtuoza Marijana Brkića B.R.K. – a koji je pokazao da je s njima jednako vješt kao i s gitarom. Presjekavši vrpcu, B.R.K. je proglašen kumom sobe nakon čega su nestrpljivi gosti s divljenjem razgledali "Gluhu sobu".

Uslijedila je kratka PowerPoint prezentacija od 27 minuta kojom je Petreković objasnio svrhu i namjenu, kako sam kaže, prijeko potrebne sobe za svakog čovjeka koji imalo drži do sobe.

"Kao što i sam naziv govori, 'Gluha soba' namijenjena je osobama sa sluhom", rekao je Petreković pa nastavio s izlaganjem koje nitko nije čuo. Osim naravno Brkića koji jedini ima sluha pa je još jednom dokazao da mu gitara ipak bolje stoji od škara. Najbolji gitarist ovog podneblja zasvirao je i tako otkrio svrhu "Gluhe sobe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Gluha soba' će služiti mini koncertima za četvero do dvanaestero slušatelja", rekao je Petreković, "te snimanju istih", nastavio je. Ujedno, u ovoj sobi uvježbavati ću svoje vokalno-instrumentalne performance koje će uži i širi auditorij imati prilike čuti i vidjeti u narednom preporodu. Takozvani Flat'n'House mjuzikl.

Takvim se nastupima Petreković vraća korijenima iz ranih 80-ih kada je bio pionir Flat'n'Housea.

Inače, originalna ideja "Gluhe sobe" razvijala se mjesecima uz nesebičnu pomoć kuma B.R.K.-a koji je zaslužan za konstruktivna rješenja iste. S najprimitivnijim sredstvima bez moderne tehnologije u sobi je postignut savršeni zvuk kojem će se diviti generacije budućih glazbenika (sa sluhom) i možda baš ovdje raditi svoje prve mini koncerte.

U maniri pravog domaćina Petreković je poveo svoje goste u dnevni boravak gdje su uz razne popratne sadržaje i rekvizite te zabavne igre i muziku, nazdravili netom otvorenu prostoriju, točnije "Gluhu sobu". Jednom riječju – fenomenalno!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara