Marko Tolja o humanitarnom turniru: Sjetio sam se srednje škole i markiranja zbog biljara

Marko Tolja o humanitarnom turniru: Sjetio sam se srednje škole i markiranja zbog biljara

Tekst: N.Š.
Foto: Nenad Dugi/ Cropix

U KRISTALNOJ dvorani zagrebačkog hotela Westin počelo je 32. Europsko prvenstvo u pool biljaru. Uoči otvorenja prvenstva održan je humanitarni turnir sportaša i celebrityja za udrugu Korak, na kojem su sudjelovali naši glumci, pjevači, sportaši i Krunoslav Borovec.

"Ne igram bog zna kaj"

Rene Bitorajac igrao je u paru s voditeljicom Tamarom Loos i žalio se na biljarske stolove. "Biljar sam igrao nekad i ne igram ga bog zna kaj, ali sad sam se pojavio jer je turnir humanitarnog karaktera. Teško je bilo igrati na ovim novim stolovima, to su mi se i profesionalci požalili", rekao nam je glumac koji je igrao protiv svojih kolega Vedrana Mlikote i Nele Kocis. "Ja i Tamara Loos hrabro smo izgubili od Mlikote i njegove drage", kaže Rene uz smijeh.

Mlikota pokazao zavidnu vještinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vještini kojom Vedran Mlikota barata štapom te su se večeri divili mnogi, ali on je ostao skroman. "Malo smo se zabavljali i družili. Natjecanje je bilo humanitarnog karaktera pa smo se odazvali i drago nam je da je Europsko prvenstvo u Zagrebu", rekao nam je Vedran koji je na natjecanje došao i kako bi pružio podršku svojem budućem šogoru koji se natječe na prvenstvu. S obzirom na to da je odigrao odličnu partiju, Mlikota nije imao prigovora na biljarske stolove. "Ma nisu mi smetali stolovi, nisam ja profesionalac da bih takve stvari primjećivao", tvrdi glumac.

Navikao sam na birtijske stolove

Pjevač Marko Tolja igrao je u paru s plivačem Dujem Draganjom i pobijedio u prvoj partiji, a kasnije se, tvrdi on, natjecanje raspalo. "Prisjetio sam se srednjoškolskih dana kad sam markirao i igrao biljar. Bilo je toga dosta", rekao nam je simpatični pjevač. U zadnje vrijeme ne igra mnogo, ali kad vidi biljarski stol u kafiću, obvezno zaigra. I njemu je bilo teško igrati na biljarskim stolovima u Westinu. "Navikao sam na birtijske stolove, oni su dosta manji. Mi smo uglavnom igrali na derutnim stolovima pa mi je sad bilo malo čudno", kaže Tolja.

Borovec pobijedio jednog od najboljih hrvatskih igrača

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec došao je na turnir na poziv Ivice Putnika koji slovi za jednog od najboljih igrača u Hrvatskoj. "Moram priznati da mi je bilo vrlo ugodno. U pravilu uvijek kad mogu uključim se u neke humanitarne aktivnosti pa tako i sad", rekao nam je Krunoslav Borovec koji je igrao u paru s Igorom Cvitanovićem. "Igrali smo protiv Putnika i Zalte i čak smo pobijedili", pohvalio nam se glasnogovornik MUP-a. Biljar je često igrao kao školarac, ali sada ne stigne, već zaigra samo povremeno na odmoru s djecom. Na biljarske stolove se, za razliku od nekih, nije žalio. "Nisam tako dobar poznavatelj da bih mogao prigovoriti stolu i štapu", kaže Krunoslav Borovec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara