Masturbiranjem do zdravlja

Masturbiranjem do zdravlja

SVI vi kojima je Desanka Šakić najbolja prijateljica, došao je i vaš dan. Naime, napokon je znanstveno potvrđeno da je učestalo masturbiranje vrlo zdravo.

Istraživanje koje je provelo australsko Vijeće za borbu protiv raka iz Victorie dalo je zanimljive rezultate: Muškarci koji često masturbiraju u dobi od 20 do 50 godina u bitno su manjoj opasnosti od bolesti koji godišnje ubiju više od pola milijuna muškaraca. Što je veća učestalost masturbiranja, time je manja šansa za rak prostate.

Studija provedena na 1079 oboljelih od raka prostate i 1259 zdravih muškaraca, otkrila je da oni muškarci koji su masturbirali barem jedanput dnevno u svojim 20-ima imaju oko 30% manje šanse da obole od raka prostate.

"Naravno, muškarcima u 50-ima nije tako jednostavno masturbirati jednom dnevno" - izjavio je za Reuters Graham Giles, voditelj istraživačkog tima.

"Masturbacija definitivno nije nezdrava. Ne vjerujem u teorije o sljepoći i dlakavim dlanovima. Bilo kakva zabrana masturbiranja nije znanstveno utemeljena." - dodao je Giles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje raka prostate izvršeno u periodu od 1994. do 1998., čiji se rezultati još uvijek analiziraju, nije bilo usmjereno isključivo na masturbiranje. No, to je bilo dosad najveće takvo istraživanje raka prostate u kojima su ispitanici odgovarali na pitanje o svojim seksualnim navikama, u što spada i masturbacija.

Giles je također dodao se rezultati ovog istraživanja vrlo dobro poklapaju s rezultatima jedne ranije studije, kojom je utvrđeno da svećenici rimokatoličke crkve, koji (barem teoretski) provedu većinu života u celibatu, imaju 30% više šanse za oboljevanje od raka prostate.

Jedna od teorija koja bi mogla objasniti ovakve rezultate tvrdi da sperma ima karcinogene učinke na okolne stanice u uretri, koji se poništavaju redovitim "pražnjenjem".

Bilo kako bilo, znate što vam je činiti. Jeste li već pogledali galerije Index.hr-a?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara