Mitologija seksa i seksualnosti

Mitologija seksa i seksualnosti
NEZNANJE ljudskog roda koje često zaglibi u suštu glupost ponekad je toliko humoristično da nam je teško povjerovati kako dolazi od naših i ne tako davnih predaka.

Masturbacija je bila bolest koja vodi u ludilo, sljepoću, kugu, a ženama je bilo zabranjeno aktivno sudjelovati u seksu, s posebnom naznakom kraljice Viktorije da one koje u njemu uživaju su ništa drugo nego - nečasne.

Sjetite se samo pojasa nevinosti i sličnih srednjovjekovnih sredstava sputavanja muške i ženske seksualnosti. Oni koji se nisu znali suzdržati bili su kažnjavani elektrošokovima jer su erekcija i vlaženje fiziološke reakcije koje sam Sotona inicira.

No dok vam se danas navedeno čini apsurdnim i nevjerojatnim, stanje se nije bitno popravilo usprkos znanstvenim istraživanjima i spoznajama. Evo pregled nekih uvriježenih mišljenja glede ljudske seksualnosti koja su zapravo krajnje neosnovana.

Hladne žene su najbolje u krevetu
Prema seksologinji, Ann Frances Paradis, naše su seksualne navike samo produžetak onih svakodnevnih. Ako je osoba ravnodušna na svim poljima i robuje rutini, vrlo je vjerojatno da će se takav stav odraziti i na njezino ponašanje među plahtama. Isto vrijedi za sramežljive i plahe, jer se vjerojatno nikad neće usuditi izraziti svoje stvarno mišljenje i želje.

G-točka je mit
Kraljica ženskih orgazama koju je locirao Ernest Grafenberg nalazi se na gornjoj stijenki vagine, centimetar dva od ulaza. Njezina stimulacija osim zemljotresnih orgazama u žena može potaknuti i ejakulaciju.

Menopauzom žene gube interes za seks
Iako zbog nedostatka spolnih hormona izostaju ovulacija i menstruacija , žene ne gube libido. Uz malu pomoć lubrikanata i hormonske terapije seksualni život starijih žena može biti jednako aktivan kao i u onih mlađih.

Seks tokom trudnoće je opasan
Naprotiv, realne opasnosti uopće nema, osim ako doktor ne savjetuje suzdržavanje od odnosa. Problem je što neke žene izgube interes za seks već na samom početku, dok se druge pak prepuštaju užicima kasno u trudnoću.

Francuzi su najbolji ljubavnici
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako su vrlo vješti u flertovanju i zavađanju, francuski ljubavnici nisu ništa bolji od muškaraca iz ostalih zemalja. Napokon, taj talent varira od osobe do osobe.

Tamnoputi muškarci su najbolje opremljeni
Studija američke kompanije koja je mjerila penise crnih i bijelih muškaraca pokazala je da veličina penisa ne ovisi o rasi.

Veličina stopala, dlanova čak i nosa upućuje na veličinu penisa
Iako taj fenomen nije istražen jer postoje neke nevjerojatne podudarnosti, obdarenost uglavnom nije moguće na taj način procijeniti. (Za osobno uvjerenje: razdvojite maksimalno kažiprst od palca bez savijanja te usporedite sa svojom veličinom u stanju mirovanja)

Muškarci najviše vole mršave sa velikim grudima
Unatoč popularnosti Playboya i njegove zvijezde Pamele Anderson, nisu svi muškarci ludi za tim tipom ljepote. Neki vole u svojih partnerica šire bokove, neki male grudi, neki vole trbušćić. Jedna je studija pokazala kako pri biranju žene, muškarci nesvjesno procjenjujupotencijalnu plodnost, na što im najčešće ukazuju ženske obline.

Samo seksualno umijeće dovodi partnera do orgazma
Koliko se god smatrali fantastičnim ljubavnikom, nemojte se prestraviti ako vaša partnerica ne doživi odnos intenzivno kao što ste vi. Ona neopipljiva kemija među dvoje ljudi ključ koji otvara vrata nezaboravnog seksa, no da bi ona ostala otvorena morate se malo i potruditi.

Seksualne vještine su urođene
Kao što neki imaju smisla za matematiku tako neki imaju žicu za seks. Međutim kao i svaka vještina i seksualna se stječe satima vježbi i eksperimentiranja.

Seks je idealan način za gubljenje kilograma
Ukoliko niste Kundalini ekspert, nema tog seksa koji će nadomjestiti svakodnevnu kardiovaskularnu aktivnost. Pogledajte na tablice aktivnosti, njihovo vremensko trajanje i izgubljene kalorije te usporedite sa kaloričnom vrijednošću neke netom konzumirane namirnice. Shvatit ćete da bi vam za sagorijevanje iste trebao cijeli dan žestokog seksa, pa tko voli...

Seks u kadi povećava mogućnost zaglavljivanja penisa
Iako se voda čini opasnim okolišem za seksualni odnos, još nije prijavljen niti jedan nesretni slučaj seksa u kadi. Češće se događalo da par ostane zaglavljen tokom klasičnog odnosa i to zbog grča ili nedovoljne vlažnosti. Pa ako imate iskustva upozorite avanturiste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara