Muškarci njuhom detektiraju kad je žena u plodnom razdoblju

Muškarci njuhom detektiraju kad je žena u plodnom razdoblju
MUŠKARCI svojim njuhom mogu detektirati poseban miris što ga ispušta znoj pod pazuhom žena tijekom razdoblja ovulacije, izvijestili su u ponedjeljak češki znanstvenici.

Muškarcima "najprivlačniji" i "najmanje intenzivan" miris znoja žena je emitirala tijekom najplodnijeg razdoblja, zaključili su antropolog Jan Havlicek i njegovi kolege s praškog Sveučilišta Charles, temeljeći ih na "testovima" u koje je bilo uključeno 12 žena i 42 muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uzorci mirisa znoja 12 žena u dobi od 19 do 27 godina sačuvani su na komadićima vate što su ih one držale pod pazuhom u tri navrata po jedan dan, tijekom ovulacije, tijekom mjesečnice i u nekom trećem razdoblju. Zatim su muškarci u dobi od 19 do 34 godine trebali procijeniti "miris" prema "intenzitetu, osjećaju ugode i privlačnosti koju su pritom osjećali".

Ustanovljeno je da su muškarci miris žena u plodnoj fazi "ocijenili najmanje intenzivnim i najprivlačnijim", kazali su znanstvenici.

"Naš rezultat ukazuje da muškarci mogu potencijalno koristiti njuh kao mehanizam nadzora raznih mjesečnih ciklusa svoje trenutačne ili buduće seksualne partnerice", što ukazuje na već poznatu činjenicu o važnosti održanja ljudske vrste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara