Njemački kupci najzadovoljniji Toyotom

Njemački kupci najzadovoljniji Toyotom

PREMA posljednjem istraživanju zadovoljstva kupaca koje su proveli  J.D. Power, institut za istraživanje tržišta i njemačka revija MOT: Die Autozeitschrift, Toyota je opet osvojila prvo mjesto, s velikom prednošću pred konkurencijom.

Osim toga, Toyota Corolla osvojila je najviši rezultat među svim automobilima koji su sudjelovali u istraživanju (čak 859 bodova), dok je Toyota Avensis bila druga po bodovima sa osvojenih 847.  Corolla, Avensis i RAV4 pobjedili su u svojim kategorijama, a Yaris je bio drugi najbolji među malim automobilima. Ovogodišnji J.D. Power-ov CSI (Customer satisfaction Index) proveden u Njemačkoj zasnovan je na 24.483 odgovora vlasnika vozila, koji su ocjenjivali svoja iskustva sa vozilima kroz dvogodišnje »druženje«, u pogledu troškova vlasništva, servisa, zadovoljstva proizvodom i ostalih relevantnih faktora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija analizira zadovoljstvo stranaka na osnovi odgovora, koje obuhvaćaju 77 čimbenika, a koji su posloženi u 4 ključne kategorije (važnost svake, iskazuje se u postotcima): kvaliteta i pouzdanost (30%); privlačnost vozila (25%), koje uključuje performanse, oblik, udobnost i tehničke značajke; zadovoljstvo servisom (23%); i troškove vlasništva (22%), koje pak uključuje potrošnju goriva, osiguranje i troškove servisa odnosno popravaka. Ovo istraživanje već treću godinu zaredom svrstava Toyotu u sam vrh  glede zadovoljstva stranaka u Njemačkoj.

Goran Vuzem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara