Norah Jones na vrhu američke ljestvice najprodavanijih albuma

Norah Jones na vrhu američke ljestvice najprodavanijih albuma
DRUGI album pjevačice Norah Jones jedini je album u gotovo tri godine prodan u više od milijun primjeraka tijekom prvog tjedna na tržištu u SAD-u.

"Feels Like Home", nastavak uspješnog debitantskog albuma "Come Away With Me", došao je na prva mjesta lista najprodavanijih albuma u 18 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, prenosi BBC u četvrtak.

Novi rekord Jonesove pobudio je interes za prvi album, koji se ponovno našao na američkoj listi hitova, na 18. mjestu. Rapper Kanye West na drugom je mjestu s debitantskim albumom "The College Dropout".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bend Justina Timberlakea, N Sync, zadnji je koji je prethodno prodao više od milijun primjeraka u prvom tjednu objavljivanja. Njihov album "Celebrity" prodan je u gotovo 1,9 milijuna primjeraka tijekom jednog tjedna 2001. godine.

Uspjeh na dodjeli Grammyja početkom mjeseca potaknuo je prodaju pobjednika, uključujući RandB pjevačicu Beyonce Knowles, hip-hop grupu OutKast i soul zvijezdu Luthera Vandrossa.

Dvostruki CD OutKasta "Speakerboxx/The Love Below" više je nego udvostručio tjednu prodaju (na 275.000 primjeraka) nakon nagrada za album godine i za najbolji rap album. Album je skočio na četvrto mjesto na američkoj ljestvici.

Album Beyonce Knowles "Dangerously In Love" prodan je u gotovo 100.000 primjeraka i popeo se s 23. na 12. mjesto. Zvijezda grupe Destinys Child dominirala je dodjelom Grammyja 8. veljače, osvojivši pet nagrada od šest nominacija. Vandross, previše slab nakon moždanog udara prošle godine da bi prisustvovao svečanosti, slijedi je u stopu s četiri nagrade. Njegov album "Dance With My Father" skočio je za 33 mjesta na 28. poziciju na listi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara