Novi fosili se vraćaju na scenu i traže pjevačicu

Novi fosili se vraćaju na scenu i traže pjevačicu

Sve djevojke koje prije nekoliko mjeseci nisu uspjele zadovoljiti Huljićeve kriterije i postati novom pjevačicom grupe Magazin, čini se, imaju novu šansu, jer je Rajko Dujmić, začetnik Novih fosila, najavio kako grupa nastavlja s radom, u novom ruhu i s novom frontmenicom. On je, naime, nedavno prodao prava na korištenje branda Novi fosili Jasenku Houri, koji, za razliku od prethodnog vlasnika, s tom grupom ipak ima konkretne namjere.

Houra i Dujmić su se navodno dogovorili kako će poraditi na internacionalizaciji Novih fosila i stvaranju novih hitova, ali bez Sanje Doležal, koja se odlučila posvetiti isključivo TV karijeri, točnije, nedavno započetim projektima na RTL Televiziji. Isto tako, nije definirano hoće li ostatak benda sudjelovati u oživljavanju nekad popularne grupe, no sigurno je da će Fosili, u još uvijek nepoznatoj postavi, nastaviti sa svirkama.

Osim što traže neafirmirane djevojke, Dujmić i Houra, zajedno s Nenom Ninčevićem i Zrinkom Tutićem, razmišljaju o Tatjani Matejaš Tajči ili Ljiljani Nikolovskoj kao potencijalnim pjevačicama, no njihov povratak na domaću estradu malo je vjerojatan i teško zamisliv. Tajči, naime, već godinama pjeva po američkim crkvama, te se iz njenih izjava može zaključiti kako ju zabavna glazba odavno ne privlači, a zazire i od cjelokupne estrade. Ljiljana Nikolovska također živi u SAD-u, više-manje nezainteresirana za hrvatsku glazbenu scenu, osim kad se na svom blogu počne baviti Huljićevim "malverzacijama" iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad najpopularnija jugoslavenska grupa, koja je dostizala naklade o kojima Gibonni, Thompson i Severina mogu samo sanjati, vraća se na domaće estradno nebo, očito ignorirajući nepobitnu činjenicu da su svi hrvatski "estradni povratci" završili neuspjehom. Sjetite se samo Novih fosila i Srebrnih krila u devedesetim godinama - s novim pjevačicama i cupkanjem na dance ritmove samo su pokvarili uspomenu na te bendove u originalnoj postavi i nikad nisu dosegli staru slavu. Ali, tko uopće može išta predvidjeti u hrvatskoj glazbi...

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara