Objavljene prve službene fotografije serije 5

Objavljene prve službene fotografije serije 5

PRVE snimke "petice" potvrđuju nagađanja da će BMW biti uporan u pogledu novih dizajnerskih smjernica marke. Najveća novost je da se serija 5 oslanja u svim pogledima na veći model, od kojeg će preuzeti mnoga tehnološka rješenja. Nije ni loše kako je moglo biti.

To su uglavnom prvi komentari službenih fotografija. Mnogi su se pribojavali da bi novi model mogao biti još jedan dizajnerski fijasko. Međutim BMW je postupio na najbolji način. Kombinacija dizajna viđenog na seriji 7, te naglašena sportska nota djeluju sasvim dobro.

To posebno vrijedi za prednji kraj, kojim dominiraju vrlo uspješno dizajnirana svjetla. Velik napredak postignut je u konstrukciji interijera. Bogato opremljena unutrašnjost dizajnom podsjeća na "sedmicu" od koje je preuzela multifunkcijski upravljač i prerađeni iDrive sustav.

Najveći napredak postignut je u voznim svojstvima, koja će prema najavama biti broj 1 u klasi.

Svjetska premijera aktivnog upravljanja, te inovativni sustavi (DSV sustav protiv proklizavanja, Dynamic Drive sustav kontrole nagiba itd.) bi trebali omogućiti modelu da postavi nove kriterije upravljivosti.

Nova generacija modela više srednje klase narasla je nekoliko centimetara u svim smjerovima, što se odrazilo na ponudu prostora i vozne osobine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čak je i kapacitet prtljažnika nešto veći, 500 litara spada u prosjek klase.

Kako BMW u ponudi ima redom moderne motore, oni će na novoj "petici" ostati nepromijenjeni. Pet benzinskih (170-333 KS) i četiri dizelska motora (150-258 KS) biti će na raspolaganju do 2005. godine kada će se pojaviti nova generacija motora.

Jedna napomena, model 540d borit će se sa Mercedesom E400 CDI za prestižnu titulu najboljeg, a o pobjedniku će odlučiti nijanse.

I dok se Mercedesova S-klasa uspješno othrvala naletu "sedmice" u poziciju nižem segmentu možemo očekivati neizvjesniji dvoboj gdje će E-klasu čekati težak dvoboj.

Objavljene su cijene za njemačko tržište. Najjeftiniji 520i stoji okruglih 33.000 eura, dok poziciju najskupljeg drže 540i i 540d sa cijenom od 54.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara